Gyorsulás Tuning?
Sziasztok!
Szeretnék az autóm teljesítményén kicsit javítani, de nem igazán tudom hogy miket "rakjak bele."
Gyorsulásra szeretnék leginkább rámenni, a végsebességgel meg vagyok elégedve.
Milyen tuningalkatrészeket tudnátok javasolni a jobb gyorsulás érdekében(A szóban forgó autó egy B-s Vectra, 1.6-os, 16V, 101LE). Köszönöm a válaszokat!
ez pl egy lehetőség:
chippeltesd meg,de gyorsulásin ne várj nagy dolgokat,oda olyan kocsikat visznek általábba ami agyon van tuningolva,kibir egy két versenyt aztán ujitják a motort
láttam már 1.6td 1es golfot 320Le vel,ilyen ellen esélyed nincs
Szia!
Leírom bővebben neked ugyanis egy szívemhez nagyon közel álló autóról van szó. Röviden tömören úgy érsz valamit azzal a motorral ha dobod ki belőle a fenébe. Hosszabban kifejtve: rohadt gyorsan felejtsd el azt a motort és dobd ki a fenébe.
Na de komolyra térve, az a probléma hogy az x16xev a B vectrában az alap motor, és ahhoz a kasztnihoz rohadt kevés, példával érzékeltetve némi túlzással: képzelj el egy csuklós ikarust babetta motorral, nem valami jó mi?
Minden rosszindulat nélkül hidd el úgy jársz a legjobban ha hagyod az 1.6-ot. Nekem 2.0i volt az már már nyújtott némi élvezeti faktort ( lejtőn lefele hátszélben talán) de az se volt az igazi. Szerelték még gyárilag v6 motorral (x25xe) az a következő reális lépés, viszonylag kicsi szpás átszerelni blokk 1 az 1-ben belemegy, csak pár apróság kell: féltengelyek, más fékek, futómű, váltó is más lesz. Szóval mint láthatod nem valami jók a kilátásaid:/ Ha komolyan szeretnél vele foglalkozni és szeretnél egy igazi sleepert akkor a javaslatom az hogy: vegyél egy 2.0i B Vectrát, lehetőleg motorhibásat, a kaszni legyen jó szőrben, ezek után vegyél a, egy x25xe v6 blokkot ( ez az olcsóbb megoldás kb 100ért utánad dobják, minden utolsó omegába ilyet szereltek, lehetőleg komplett donor autóval akkor tuti meglesznek a féltengelyek, a kábelek meg minden sallang) és tedd bele egy az 1 -ben
2, ha kicsit több pénzed van vegyél egy gyári turbo benzin blokkot ( c20let a kódja) gyárilag 204 lóerő, majdnem végtelen nyomaték, igaz hogy gyárilag ez nem volt már a b Vectrában de ez is belemegy 1 az 1-ben, féltengelyek is jók a sima 2 ezres autóból, aztán azt már van értelme tuningolni
Röviden tömören: ha gyorsulni akarsz a saját pénztárcád érdekében add el az 1.6os autót vegyél egy legalább 2 ezrest és tegyél bele turbo benzint - ezzel lesz a legkevesebb szivás és a legjobb eredmény
amugy babrálhatsz a vezérmutengelyekkel, könnyitett lendkerék, sportlégszuro, egyedi leömlök kipufogok meg minden baromság de annyi pénzért már megcsinálhatod a turbos megoldást és az még menni is fog nem ugy mint az 1.6
remélem tudtam segíteni és nem fogsz költeni az 1.6ra a sjaát érdekedben ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!