Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik az erősebb?

Melyik az erősebb?

Figyelt kérdés
A haverokkal vitatkoztunk,hogy melyik az erősebb egy Jawa 638-350cc 2t vagy egy 2 hengeres 250cc 4t 2 karburátoros moci.Mert a 250-esben a dugytyuk egyszere mozognak ez erősebbé teszi a motrot?

2013. febr. 25. 21:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A kétütemű elkeni a négyütemű száját csúnyán(nyilván ha közel azonos évjáratúak, mivel azért a Jawa techonlógiáját már régen elhagyták a négyüteműek)
2013. febr. 25. 21:06
 2/11 A kérdező kommentje:
a 4t 2008-as kibocsálytásu
2013. febr. 25. 21:17
 3/11 anonim ***** válasza:
Hát akkor azért elég sanszos, hogy lényegesen nagyobb teljesítménnyel rendelkezik.
2013. febr. 25. 21:31
 4/11 anonim ***** válasza:

"Mert a 250-esben a dugytyuk egyszere mozognak ez erősebbé teszi a motrot?"

A dugattyúk az összes többhengeres motorban egyszerre mozognak. Ha nem egyszerre mozognak akkor nem igazán szokott működni a dolog.

Gondolom arra gondolnál hogy a munkaütemek egybeesnek a két hengernél, csak az meg nem így van. Legalábbis a sor és a V2-es blokkoknál, 250cc-s boxerről pedig még nem hallottam

Egyébként: nem a köbcenti vagy a munkaütemek száma számít, /bár adott köbcentin belül a kétütemű blokkok általában erősebbek/, hanem a blokk karakterisztikája és hangolása.

A gép "erősségébe" (precíz megfogalmazás) pedig beleszámít a váltó és a lánckerék áttételezése, na meg a kerék mérete is.

2013. febr. 26. 00:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Én szívesen kirpróbálnák mindkettővel egyet menetet.

Ha egy laza gurulásig fajul a dolog akkor Én egy 250ETZ-vel hozzá tudok járulni.

A kétütemű jobban gyorsul szerintem,viszont a 4t-nél erősebb nyomatékra.Ha hengerenként vizsgáljuk a dolgokat akkor is elméletileg a jawa-nak erősebbnek kéne lennie meg pörgősebb is.Amúgy egyszerű a téma.Milyen moci lenne az a250-es 4 ütemű?Mert akkor csak teszteket kell nézegetni,megy gyári adatokat ,aztán mehet az összehasonlítás.

Üdv!

2013. febr. 28. 21:28
 6/11 A kérdező kommentje:
a 250-es egy chopper a jawa az tuti,hogy gyorsabb de én arra lennék kiváncsi,hogy melyik motor erősebb és gondolom csak tesz valamit,hogy a dugyttyuk egyszere mozognak.
2013. márc. 2. 23:48
 7/11 anonim ***** válasza:

A dugattyúk egyszerre mozognak?Én ezalatt azt értem hogy egyszerre megy le és fel is.Én ilyenről még nem hallottam,vagy láttam tudtommal ha az egyik dugó lent van ,olyankor a másik fent.

MIlyen a motor márkája és típusa?250chopper abból még nem tudunk semmit sem kivadászni.

2013. márc. 3. 10:55
 8/11 A kérdező kommentje:
Musstang MT 250-3 Kinai
2013. márc. 6. 01:06
 9/11 anonim ***** válasza:

Ilyet nem is lehet itthon kapni ! :)

Van a mocinak pappírja,mert abban ott van a Le,max az alapján lehet összehaszonlítani .

2013. márc. 6. 18:30
 10/11 A kérdező kommentje:
Minden van a mocihoz
2013. márc. 7. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!