Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek jó vétel volt?...

Tetmayer Lajos kérdése:

Szerintetek jó vétel volt? Illetve: hogyan tudom ellenőrizni hogy tényleg lecserélték-e az olajat, illetve a vezérlést ezen a típuson (1.9 TDI)?

Figyelt kérdés
A napokban egyeztem meg egy kereskedővel, cettem egy Audi A4 Avant 1.9 TDI-t, 110 lovasat. 4 elektromos ablakemelő, faberakás, meg minden kis finomság, napfénytető, vonóhorog és tempomat nincs benne csak. Na a lényeg, hogy 800e-ért volt kitéve névre írva, friss műszakival, Olaszból behozva, kértem hozzá 4 téli gumit, lámpák cseréjét, meg díszléc cserét, izzítógyertyák cseréjét, ilyesmit, így 848e lett a vége. Most kiderült hogy megnézette a kereskedő a vezérlést, azt is cserélni kell, vezérlés és olajcsere munkadíjjal saját szervizében csináltatva +40e Ft. Valszeg törve volt rajta a lökhárító elől-hátul, látni a hézagokon hogy nem az eredeti, viszont sehol nincs megrozsdálva, és úgy láttam hogy nincs sérülve fő-tartóelem sem. Annyi még hozzá tartozik, hogy ki kellett cserélniük az első futómű javát, kormányösszekötő-csuklókat, meg hátul egy nagy szilentet a műszakihoz. Remélem nem basznak át, hogy csak azt mondják hogy kicserélik a vezérlést, aztán széles mosollyal +40 profitot termelve integetnek mikor viszem el a kocsit.

2013. febr. 20. 23:32
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Hát igazatok van, tényleg azt kellett vlna hogy elhozni, aztán a saját szemem láttára csináltatni a dolgokat saját szerelővel... Ha minden igaz, akkor ma délután megyek érte. Majd elkérem a számlát, az már ad némi megnyugvást. A gumik pedig használt Pirelli gumik. Van rajta 6mm még, de látszik rajta hogy meg van kicsit öregedve, viszont nálam sokat nem fog öregedni mert elég sokat megyek.
2013. febr. 22. 06:32
 12/19 anonim ***** válasza:
Majdnem biztos vagyok benne, hogy ha meg is csinálták, számla nem lesz róla, mert így olcsóbb volt.
2013. febr. 22. 11:05
 13/19 anonim ***** válasza:
gumival vigyázni, DOT számot ellenőrizni.Ha nagyon öreg (5évtől) akkor amint lehet kuka.Pláne hogy sokat fogsz vele menni.
2013. febr. 22. 11:35
 14/19 anonim ***** válasza:
Azért ez erős túlzás. Nekem van 4db egyforma 0km-es Continental gumim, amik 6 évesek, és végig csomagtartóban voltak pótkerékként. Akkor te ezt már nem raknád fel az autóra fél áron se, ugye? :)
2013. febr. 22. 15:39
 15/19 anonim ***** válasza:
Gondolod 4-5 éves null kilométeres gumikat kapott?
2013. febr. 23. 21:40
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem gondolom, de eléggé helytelen az a megállapítás, hogy 5 éves a gumi, akkor kuka.
2013. febr. 23. 22:34
 17/19 anonim ***** válasza:

4-5 évesnél idősebb gumit meg kell nézni,és ha repedések vannak rajta akkor csere.

Ezt nekem gumis ismerős is megerősítette, én így cselekszem,mert balesetveszélyes lehet.

Nekem fontos a saját, és mások testi épsége.

Ennyi.

2013. febr. 25. 07:22
 18/19 A kérdező kommentje:

Igazatok van abban, hogy ha nagyon meg van öregedve a gumi, akkor nem szabad vele közlekedni, mert bármikor széthasadhat, és tubeless ide vagy oda, ha széthasad az olyan mint amikor eldurran a tömlős gumi. Ezek még nem vészes állapotúak.

A vezérlést és a szűrőket az olajjal együtt kicserélték, ezt onnan tudom hogy kiszedtem a légszűrőt, teljesen tiszta, új szűrő, a vezérlést pedig onnan, hogy a vízpumpát nem cserélték vele, és csacsog a vízpumpa... a héten viszem szervizbe és cseréltetem a vízpumpát, és egy hosszbordás szíjnak a feszítőjét, annak is lehet ez a hülye hangja. Ez cirka +50e-t rádob még, de többet remélem nem kell rá költeni, csak be vagyok szarva hogy megáll a vízpumpa, elszakítja a vezérműszíjat... a többit már hozzá lehet gondolni. Am jó a kocsi, megy rendesen, és működik rajta minden, a legnagyobb baj csak az, hogy kifutottam így a pénzemből... hallgatnom kellett volna a barátnőmre, hogy hagyjak az ilyenekre vagy 200e-t, és elhozom a kocsit, aztán szervizben az ilyeneket le lehet tudni. Nyári gumikat meg majd vennem kell újakat, mert az egy dolog hogy van még rajta minta, de nem sok, de valahogy úgy padkázták az egyik gumit hogy olyan mintha kiharaptak volna belőle, így az lutri hogy mikor száll szét...

2013. febr. 25. 09:54
 19/19 anonim ***** válasza:

Olaszból behozott használt autót! Soha ! Nem vennék.

Olaszból behozott autók közül 100-ból 99 törött volt vagy sérült,pörgetik a motort mint a forma 1-ben,ütik vágják az autót,parkolásnál a padkázás az természetes náluk, nem beszélve a szegélykő átugratása parkolásnál,stb. 1993-ban vettem egy Audi 80-ast 3 évesen,72.000 km-rel. A motorján még rajta volt a gyári konzerváló anyag az utastérben, friss "új" autó illat,stb. A motorháztetőn láttam ,hogy fújva volt és az egyik lökhárítón is volt meghúzás nyom. Nem vettem olcsón de reális áron. Nem egész másfél év alatt,közel annyi pénzt költöttem az autóra mint amennyiért vettem. Igyekeztem is hamar túl adni rajta.

Hibák: Váltó csere 3-as szinkron gyűrű "elszállt". Olcsóbb volt cserélni használt váltóra,mint javíttatni.

Féltengelyek cseréje,jobb oldali eltört. Hengerfejes lett a motor. Elromlott a km óra. Elszakadt az ajtó nyitó bovden szál,stb.

2013. márc. 27. 01:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!