Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek jó vétel volt?...

Tetmayer Lajos kérdése:

Szerintetek jó vétel volt? Illetve: hogyan tudom ellenőrizni hogy tényleg lecserélték-e az olajat, illetve a vezérlést ezen a típuson (1.9 TDI)?

Figyelt kérdés
A napokban egyeztem meg egy kereskedővel, cettem egy Audi A4 Avant 1.9 TDI-t, 110 lovasat. 4 elektromos ablakemelő, faberakás, meg minden kis finomság, napfénytető, vonóhorog és tempomat nincs benne csak. Na a lényeg, hogy 800e-ért volt kitéve névre írva, friss műszakival, Olaszból behozva, kértem hozzá 4 téli gumit, lámpák cseréjét, meg díszléc cserét, izzítógyertyák cseréjét, ilyesmit, így 848e lett a vége. Most kiderült hogy megnézette a kereskedő a vezérlést, azt is cserélni kell, vezérlés és olajcsere munkadíjjal saját szervizében csináltatva +40e Ft. Valszeg törve volt rajta a lökhárító elől-hátul, látni a hézagokon hogy nem az eredeti, viszont sehol nincs megrozsdálva, és úgy láttam hogy nincs sérülve fő-tartóelem sem. Annyi még hozzá tartozik, hogy ki kellett cserélniük az első futómű javát, kormányösszekötő-csuklókat, meg hátul egy nagy szilentet a műszakihoz. Remélem nem basznak át, hogy csak azt mondják hogy kicserélik a vezérlést, aztán széles mosollyal +40 profitot termelve integetnek mikor viszem el a kocsit.

2013. febr. 20. 23:32
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
37%
Dehogynem vert át. A kereskedők ebből élnek, hogy átverik az embereket, kereskedőnél még levegőt se szabad venni, nemhogy autót.
2013. febr. 20. 23:50
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Olajat nem nézegetjük, lecseréljük azonnal. Vezérlés már neccesebb, nézd meg a szíjat esetleg. Ha a kereskedő intézte a cserét, akkor majdnem biztosan a régi van benne. Nekem amúgy is gyanús a 40e, talán a munkadíjra elég lenne, bár nem ismerem a konkrét típust.
2013. febr. 21. 06:42
 3/19 0401 ***** válasza:
59%
Külföldről be hozott akutokba tuti , hogy vissza tekert km óra , Az olajat te cseréltesd és azonnal !!!! A vezérlés bele fér a 40 ezerbe én most cseréltem , de akkor nem számolt munka díjat és ez gyanús , . A helyedbe meg nézetném mert ha új az látszik a víz-pumpán és a görögökön , De ha nem újak azonnal cseréld !!!! Jó tanács " kereskedőtől ,, soha ne vegyél autót !!!!
2013. febr. 21. 07:31
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Sehonnan. Mikor én vettem az autómat használtan, nálam is esküdözött az eladó, hogy cserélve volt az olaj meg a vezérlés. Mikor megvettem az autót, az első hosszabb út előtt az volt az első, hogy ezeket lecseréltettem.

Ha már majdnem 1 milliót kiadsz egy autóért, akkor szerintem ne ezen a pár tízezren akarj spórolni.

2013. febr. 21. 09:55
 5/19 anonim ***** válasza:
Használt autónál az olaj, az olajszűrő, a gyertyák, a légszűrő és a vezérműszíj esetén nem szoktuk ellenőrizni, hogy volt-e cserélve. Nincs rá jó módszer és általában nem is cserélik, ezért automatikusan cserélni kell vásárlás után. Gondolj csak bele: te költenél több tízezret ezek cseréjére egy eladás előtt álló autónál, miközben tudod, hogy utána nem lehet ennyivel drágábban eladni? Na, ugye. Csere után viszont már tudod, honnan kell számolni a csereciklusokat és nem kell attól tartanod, hogy mikor szakad el a hivatalosan csak pár száz kilométert futott, valójában már több, mint tízéves, élettartamát bőven kihordott vezérműszíj.
2013. febr. 21. 10:38
 6/19 anonim ***** válasza:

800-ra volt kitéve, és Te még cseréltettél ezt-azt, meg szervizelteted, és alig mentél 800 fölé.

Ez tuti bukó.

Hoztad volna el a kocsit a hibákkal,persze alkudva bőven, és megcsináltatod Te magad egy jó szerelővel.

Esélys hogy a felét sem cserélték amit kértél.

2013. febr. 21. 12:00
 7/19 anonim ***** válasza:

6-osnak igaza van,

kicseréltettél mennyi mindent és csak 48 ezerrel lett több az ára, ha új téligumikat raktak rá, akkor már a téligumik majdnem 48ezer volt

2013. febr. 21. 13:41
 8/19 anonim ***** válasza:
Jó ez az oldal.Írok őszintén, próbálok segíteni, és lepontoznak :D
2013. febr. 21. 14:43
 9/19 anonim ***** válasza:
egy szett gumi erre alsó hangon is 70-80 ezer. hogy jött ki ez a minimális plusz? csak nem egy 4 éves gumit tett rá? lámpacsere is... nem értem.
2013. febr. 21. 15:02
 10/19 anonim ***** válasza:

Mekkora szánalom vagy kedves első válaszoló...

Szerintem a lényeg, hogy hozd el az autót a lehető legalacsonyabb összegért, aztán te csináltasd meg, amiket meg kell.

2013. febr. 21. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!