Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi neki jó abban ha a lizinges...

Mi neki jó abban ha a lizinges autó kifizetett részét nem kell kifizetnem?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömtől venném át a 2006os opel corsa-t, egy üveg whisky + átírás és a maradék 1-év lenne amibe kerülne ez az autó!

megéri? Mi ebben neki a jó??

Szinte alig használt, külföldön él a családjával de mondhatni hogy jó ismerőse a páromnak.

Kell félni? Édesanyám lebeszél róla mert mi lesz ha elveszik az autót és akkor oda vész a pénzem?!

2013. febr. 19. 18:40
 1/6 A kérdező kommentje:
azért merült fel számomra a kérdés mert interneten feladott hirdetésnél láttam hogy amit már az a valaki kifizetett azt nekem is ki kell.
2013. febr. 19. 18:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Lízingnél sose leszel tulajdonos! Az a hitelnél van, nem ugyanaz a kettő! Tuti nem annyi lesz, hogy átiratod és fizeted szépen tovább, lesz ott még lezárási díj, szerződésmódosítási díj stb. Na de ha hitel, akkor is a banknál van a törzskönyv, anélkül meg nem írják át. Gondolhatod, hogy az eladónak vmiért megéri...
2013. febr. 19. 19:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Nőként ezt nem értem, kicsit elmondanád részletesebben ezt?
2013. febr. 19. 20:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Tehát a lízing és hitel két teljesen más dolog, elsőnek azt kéne tudni melyikkel van a kocsi.

A hitel, és lízing közötti legfontosabb különbséga tulajdonos személye.

Egy banki kölcsön esetén a hitelintézettől kapott pénzből az ügyfél maga veszi meg

a finanszírozás tárgyát, és így azonnal tulajdonossá válik.

Lízing esetén a lízingbe adó (lízingcég) vállalja, hogy a szóban forgó eszközt megvásárolja,

és a lízingbe vevő (ügyfél) részére lízingdíj ellenében átengedi annak használati jogát.

Manapság sok hiteles autós már pénzt ad és úgy adja át a kocsit hitelátvállalással. De az hitel, te lízinget írtál. Ott a végén nem a tiéd.

2013. febr. 19. 20:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Hű elnézést én ehhez nem értek, de amit leírtál még az én eszem is megértette! Utána fogok érdeklődni!
2013. febr. 19. 20:21
 6/6 anonim ***** válasza:

A lizing az nem mas, mint "olcso" autoberles. Hasznalsz egy vasat 3 evig, fizetsz x forintot, a 3 ev utan visszaadod a kocsit. Ha van egy ceged, akkor ez neked nagyon megeri, mert leirhatod az adobol es az ugyfelek elott is jol mutat, hogy aranylag uj autokban furikazol, amit par evente lecserelsz.

Ha szerelmes leszel egy kocsiba, akkor azt nem akarod lizingelni, azt meg akarod venni (hitel). Azt fizeted x evig, es a vegen tied lesz a kocsi.

Deritsd ki, hogy az ismeros mit irt ala, lizinget vagy hitelt?

:)

2013. febr. 21. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!