Hamarosan veszek egy motort, de nem tudom mekkora bukósisakot rendeljek! Tudnátok segíteni?
Az a helyzet hogy nemsokára lesz egy Simsonom. Még nincsen ugyan jogsim, de nyáron fogom letenni autóra, ezért úgy gondoltam addig veszek egy motort amit kipofozok, és szépen megcsinálgatok, mire oda kerül a sor. :) Ehhez akkor már fog kelleni egy bukósisak is. De azt nem tudom hogy mekkorát vegyek. Lemértem a fejméretem és kb 55 cm. Tehát S-es méret. Azon gondolkodtam, hogyha S-es méretet veszek, félő hogy kicsi lesz, vagy szorítani fog?! Ha M-eset vennék az szerintetek jó lenne? Nem fog lötyögni a fejemen? Ti milyet vennétek? (internetes rendelésről van szó)
L/17
A Simson S15 tökéletes motor fiatal kezdőknek. Sokat kibír, olcsó fenntartható, fejleszthető, javítható és nem csúnya.
Amit én megfontolásra ajánlok az az, hogy ne sokat az indexre és a tükörre. Azok fognak leghamarabb leérni. A kilóméter óra is csak elvonja a figyelmedet. Jó világítás, jó fékek, megbízható hajtómű, egyenesfutást jól beállítani, kerékcsapágyak, lánchajtás egészséges legyen és hajrá!
Jó motorozást, jó tanulást!
Igen én is így vélem, hogy kezdésnek tökéletes a Simson is. Ráadásul nem csak egy sima robogó amin a gázt kell húzni, hanem váltós. És az alkatrészek is olcsóbbak és könnyebben elérhetők, mint bármi máshoz. Hát kilóméterórát, indexet és tükröket mindenképp szeretnék rá, mert az a motor kinézetén is dob, és azért jó ha vannak rajta. :) De természetesen tényleg az a legfontosabb hogy megbízható legyen.
Egyébként az a baj hogy a szereléséhez semennyire nem értek, szóval azzal kapcsolatban ha valaki tud valami tanácsot adni, örömmel fogadom. :) Vagy valami dokumentum vagy bármiféle szerelési útmutató ami kezdőknek ajánlott, és mondjuk neten letölthető.. Én már keresgéltem, de nem igen találtam olyan amit így kezdő fejjel fel is tudok fogni. :D
Gratulálok, találkozunk az úton. :)
Ha nem indiszkrét a kérdés, akkor mennyiért sikerült?
Köszönöm szépen!:)
50 ezer volt. :)
Aha. Azért van mit még csinálni rajta: 4 index, kapcsoló, hozzá tartozó dolgok...
Annyira nem vagyok képben, de esetleg ha valaki aki jól ismeri a típust meg tudja mondani, hogy:
-gyárilag nem szürkék voltak a sárfogók?
-gyárilag a B-ken nem volt gyújtáskapcsoló a bal oldali oldaldobozon?
-a nem enduro-s B-ken is rácsos lámpa volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!