Simson s51 kuplung mitől nem kapcsol szét?
Lehet nem megfelelő olaj is az oka.
A nem megfelelő olaj 2 dolgot művelhet a kuplunggal, az egyik az hogy akár mit csinálsz vele csúszik. A másik az hogy összetapadnak a lamellák és nem old rendesen.
Ajánlom a figyelmedbe az alábbi rövidke írást:
A motort így vettem, azóta lecseréltem az olajat 10W40 motorolajra (tudom, hogy a könyv nem ezt írja elő, de itt a környéken mindenki ilyet használ és nincs hiba) viszont nem javult semmi. Levettem a deklit megnézni, hogy nincsenek-e összetapadva a lamellák, behúztam a kuplungkart és tudtam forgatni külön a belső részét szóval szerintem nincsenek összetapadva. Ha hiányozna a rúd vagy kisebb lenne benne akkor szerintem alul a csavar teljesen be lenne tekerve, felül a kuplungkarnál pedig teljesen ki lenne tekerve. Az esetemben az alsó csavar a kuplungagynál a csavar kb. 1cm-el kijjebb mint a rajta lévő anya, felül pedig közepesen ki van tekerve a csavar. Holtjáték nincs!
Remélem érthető voltam. Várom a válaszokat. Köszönöm!
Harkonnen: Köszi a linket, lehet, hogy ez a problémám oka?
Akitől vettem a motort azt mondta, hogy nyár óta nem volt beindítva. A lamellák megszívták volna magukat vízzel, és így megdagadtak?
"a kuplung rendesen kiemel, viszont így sem kapcsol szét teljesen"
Akkorhát mégsem emel ki...k*rvaegyszerű,rá kell állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!