Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vajon lehet gyanús ha a tulaj...

Vajon lehet gyanús ha a tulaj vagy a kereskedő nem engedi?

Figyelt kérdés
Most olvasgattam a neten hogy lehet olyan dolgot csinálni hogy ha kinézek egy autót és szeretném tudni a majdnem teljesen valós kilométer állást és nem azt ami az órában van mert ugye nagy divat az óra tekergetés,akkor van olyan fizetős szolgáltatás hogy valós kilométer állás kiolvasás,és ha ezt a magán személy vagy a kereskedő nem engedi akkor lehet feltételezni hogy tekerve van az óra állás?Mert ugye ma már a szerviz könyv sem biztos dolog.
2013. febr. 12. 21:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
elég valószínű
2013. febr. 12. 22:10
 2/20 Takumi ***** válasza:
Esetleg linkelnéd a cikket? Eddig iylenről még nem hallottam.
2013. febr. 12. 22:37
 3/20 A kérdező kommentje:

nem cikk van hanem találtam céget aki ezzel foglalkozik,de biztos vannak többen is akik csinálják ezt

[link]

2013. febr. 12. 22:38
 4/20 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szaki, de volt egy cikk valamelyik kereskedelmi adón mikor behozták hogy akár börtönnel is büntethető az a személy, aki visszatekeri a km-órát. Interjút adott egy szakember, és azt mondta hogy ezzel a törvénnyel az a gond, hogy csak akkor tudják rábizonyítani az illetőre, ha konkrétan rajtakapják, mert máskülönben utólag kideríteni nem lehet a km-óra eredeti állását.
2013. febr. 13. 08:37
 5/20 anonim ***** válasza:
Ausztriában az ÖAMTC-nél 70 euróért elvégeznek egy tesztsort amiből 90 %os biztonsággal megállapítják a kocsi tényleges műszaki állapotát és erre garanciát vállalnak műszeres kompressziós ,kamerás kopásvizsgálat adatbázisos egyeztetés alapján belőhető a valós km ezzel azonnal kiszűrhető a kamuzás szervizkönyvet 5 nap alatt mint akármelyik más gépkocsihoz tartozó műbizonylatot beszerezhet bármelyik tróger kereskedő 5 nap alatt, nem véletlen ha nem egyezik bele ha ilyennel akadsz össze akkor küld el a fa.opó büdös k.rva anyjába nyudodtan
2013. febr. 13. 09:09
 6/20 anonim ***** válasza:
Ha kereskedőnél szeretnél autót vásárolni, akkor ne lovagolj a km-óra állásán, mert folyamatosan járhatsz egyik kereskedésből a másikba, és kicsi az esélye hogy olyat találj amelyik nincsen visszatekerve. A rutinosabb autóvásárlók már nem is nézik az órát, hanem leginkább az autó állapotára teszik a hangsúlyt.
2013. febr. 13. 09:47
 7/20 A kérdező kommentje:

ma 09:09

és ilyen magyar országon is van?Gondolom nem lehet olcsó.

2013. febr. 13. 13:14
 8/20 A kérdező kommentje:

ma 09:47

Isten igazán azt hallotam akár kereskedő akár magán személy szeretnek simliskedni,én még sosem vettem autót ami kettő eddig volt szüleimnek azt szalonból vettük de az már régen volt,de szarabbat nem szeretnék venni mint a mostani.

2013. febr. 13. 13:15
 9/20 anonim ***** válasza:

A tényleges km-óra állást nem fogják tudni megállapítani a motor kopásból. Ha az autó mindig rövidtávon van használva, akkor élettartamban, kopásban közel sem fog annyi km-t kibírni mint egy olyan autó, amelyik hosszútávokat ment, és ezáltal 99%-ban üzemmelegen futotta a km-eket.

Milyen autót szeretnél egyébként vásárolni? Jómultkor néztem a tv-ben a SportVerdát, és egy opelszalon azzal is foglalkozott, hogy vásárlás előtt átnézte a kocsit, és ha megfelelőnek találta akkor 40 db ezresért adott rá garanciát. Fél évet ha jól emlékszem, de ebben már nem vagyok biztos.

2013. febr. 13. 13:20
 10/20 anonim ***** válasza:

Sokan úgy mennek vásárolni, hogy megkérdezik az eladót, hogy elvihetik e az autót egy átvizsgálásra.Ha nem engedi, akkor azt az autót ott kell hagyni.És első sorban nem csak a kilométer miatt.

Minden vizsgán rögzítik a km állást.Ha közben visszatették, akkor kijön,bár nem tudom hogy lehet ezt lekérdezni.

Márkaszervízek,és magán szakik tudnak km olvasást csinálni.Azt hiszem 2008-tól kötelező az az óra az autóban, amit elvileg (mondom elvileg) nem lehet manipulálni.

2013. febr. 13. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!