Honnan tudom meg hol eszi az olajat? Csak szétszerelésnél derül ki hogy a gyűrűnknél vagy a szelepszárszimeringnél van a baj? Milyen olajat töltsek bele? Jó ha sűrűbbet rakok bele vagy maradjon a régi? (10w 40 jó? )
mérjél kompressziót és kiderül hogy van-e motorkopás.ez a legegyszerűbb.
ha eszi az olajat akkor jó bele a 10w 40-es olaj,annál drágább felesleges bele.
Nem hallottam még olyat hogy a kompresszió mérés nem pontos.
kifejtenéd hogy a káros anyag veszteség mérés mit takar?
Mert fogy a motorolaj ugye,ez az alaptünet.
Tisztázzuk ,tévhit a vastagabb olaj használata ! Na abból aztán zabálás lenne . A kompresszió mérés munkadíjából megvan a szimeringezés ,na hallod küldök annyi melót beleszakadsz :)
Varázslatokkal nem fog megszünni az olajfogysztás . Motor szét ,meggyűrűz hengerfej rendberak és nem fog olajat enni ..
Egyébként a veszteség mérés ami pontosabb képet ad ,és itt kiderűl merre szökik a teljesítmény..
Ilyen motorfelújítást nem javaslok!Ha kopott a motor akkor mindenhol kopott,tehát ha felül megfogod a kompressziót akkor szétnyomja a főtengelycsapágyat.
Itt a motorállapot felmérésről egy link:
Szinte biztos vagyok benne ,hogy a henger elbír egy standard gyűrű készletet ...
A hajtókar csapágyat minden gyűrűzésnél cserélni kell ! Kb 4500 ft a készlet ..
Ez sajnos mindig füstöl menet közben is meleg motorral is.
Egy ilyen motornál a felújítás kb mennyi kerül?
Nem csak gyűrűzés hanem mindent amit kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!