Autóknál (beleértve a kistehereket is) az első, vagy a hátsókerékhajtás a "jobb"? Mindent összevetve.
" legtöbb autó súlyelosztása törekszik az 50-50%-ra"
Csak nem sikerül
ma 10:39
Volt egy Ford sierrám, az hátsó kerekes.
Most meg egy B vectrám van. Ha választanom kell hogy melyikkel menjek a hóba, sárba, én bizony a fronthajtásúval megyek.
ma 12:00
Persze két különböző típusú hátsókerekes viselkedhet másképpen a csúszós úton. Hátsó kerekesnek közül talán jobb a kombi, mert ott talán több súly van a hajtott keréken. Az enyém 2.3 diesel volt, és ha jól emlékszem 1150-1200 kg lehetett.
Azért voltam erre kíváncsi mert idáig nekünk hátsókerekes járműveink voltak, és igazándiból most egy (nagyobb) kisteher vételén gondolkodunk amik zöme már elsőkerekes és nekem is az jutott az eszembe, hogy ha súly van benne lehet jobb lenne ha a hátsó kerekeket hajtaná mivel azon lenne a több súly.
Annyi biztos, hogy ami most van az hátsókerekes, de minimális "terepen" is nagyon gyámoltalan főleg ha nincs egy kis súly a hátuljába!
Ha ez egyzser szétesik akkor csak 4x4-es lesz az utódja. :)
17-el értek egyet. Volt 4x4-em,az a legjobb hajtás szempontjából. Utána az elsőkerék hajtásra szavazok,aztán a hátsóhajtás. Igazából jó az is,csak ne legyen hó.. :)
Plusz egy kérdés: platós hátsókerék hajtású kocsira mit rakjunk a platóra? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!