Lada vagy Wartburg 1.3 jobb első kocsinak?
Nem szeretnék drágábbat, ezek pont megffelelnek, de nem tudok döneni.
Wartburg, Lada Zhigule, Nova, vagy esetleg Samara. Bár a Samara nem annyira tetszik, de még esetleg azt vennék. Melyik a legjobb?
(Légszi ne sz*rozzátok, hogy öregek és sokat esznek, nem ez a kérdés)
Köszönöm előre is a válaszokat :)
Nekem 1200zsiguli volt az első kocsim.
Soha nem hagyott ott sehol,ha valamit szerelni kellett rajta azt a nagy könyv szerint megtudtam könnyedén csinálni,bitang jól ment,és jól is néz ki.Viszont ami ellene szól:a kasznija nagyon rozsdál,sokat fogyaszt,és ha magas vagy akkor át kell építeni az üléseket mert nagyon kényelmetlen hogy nemtudod kinyújtani a lábadat.
A Samarákról szervízigényesebbek mint a sima zsigulik de annyira nem vészes,picivel kevesebbet fogyaszt és rondán néz ki.Wartburgból pedig akkor lenne szerencséd ha négyütemű gépet találsz,azok sem rossz gépek.
Én ezek közül a zsigulit ajánlom!Én a sajátomat nagyon szerettem!!!
Üdv!
Wartburg 1.3 az 4T, 2T-t nem is vennék, azok már nem a mai forgalomba valók.
Igazából eljesen dönésképelen vagyok. Tetszenek a zsigulik is, a kocka Ladák is meg a Warburgok is.
Nehéz döntés lesz.
A Wartburg tágasabb mint a Lada (érzetre biztosan), a csomagtartója is nagyobb talán. Az első kerekeit hajtja (ezáltal könnyebben vezethető csúszós körülmények között, nem akarja eldobni a hátulját), VW-származék a motor - újabb fejlesztés mint a Ladáké, elméletileg takarékosabb (lehetne).
Ladák? A "Zsigulik" (honnan jön ez a Zhigule meg a Nova? Nova néven pl. Angliába vitték a kockákat) szerintem jobban néznek ki mint a kockák - sőt megeshet hogy kevésbé rohad a karosszériájuk a nagyobb koruk ellenére. Persze ha már össze-vissza volt hegesztgetve akkor mindegy. A kockákból van bőven választék, mármint ha venni akarsz meg a típusok között is. Állítólag a 2107-nél nincs egyvonalban az ülés a kormánnyal, ez hosszú távon fárasztó tud lenni.
Samara? Ha tetszik a formája, akkor igen, de inkább egy 2105 akkor...
Ha most kellene ezek közül a márkák közül választani, akkor Lada. Lehetőleg 2103 vagy 2106. Ha az nincs, akkor 2101. Vagy 2102, bár az már egyre ritkább kincs (igen, az a "kombi ezerkecske").
Varjút és Samarát ne. Zsigulibúl nehéz jót kifogni, nagyrészük vagy le van ütve mert melósautó volt, vagy kisebbségi tulajdonosai voltak.
Marad a kockalada , bár a fogyasztása valóban nem fog tetszeni egy idő után.
Hát sikerült rábeszélnetek a Ladára, pedig régen a szüleimnek 353-as Wartburgjuk volt, így én is a Wartburg felé húztam. Akkor a Waertburg is olyan lehet, mint a Trabant, hogy a "T jól sikerült, de a 4T már nem az igazi. Hát akkor vagy 1200-as lesz, vagy 1500-as, esetleg 2107. Igazából a kocka mellett annyi szól, hogy nagy választék van belőle és sok a jó állapotú, míg a kerek lámpás Ladákból ugyan annyi pénzért már csak eléggé lelakottat lehet kapni sajnos. Pedig jobban tetszenek.
De kicsi a költségvetés, így nem lehet válogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!