Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért fogy a gumimból a levegő?

Miért fogy a gumimból a levegő?

Figyelt kérdés

Mindig havonta nézem a kerekeket. 3-ból 0,1 bar hiányzik, viszont az egyiknél mindig lemegy a nyomás 2,2-ről 1,5-re! Ez mitől lehet?

Ha defektes lenne hamarabb leengedne nem??

2013. febr. 3. 14:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Valószínűleg azért fogy belőle a levegő, mert valahol ereszt. Vagy sikerült elkapni valami szöget vagy egyebet, ami mellett lassan elfogy a levegő, vagy kezdi megadni magát a szelep, vagy a felniperemnél nem akar tömíteni a gumi pereme. Mifelénk ilyenkor el szokták vinni a gumishoz a kereket, ő kideríti, mi baja és ha tudja, meg is javítja. Nem tudom, arrafelé mi a hagyomány.
2013. febr. 3. 14:46
 2/10 anonim ***** válasza:

én elég ritkán nézem a kerekekben a nyomást, mert gumisnál mikor lecseréltetem a gumikat nyáriról télire vagy fordítva akkor ott felpumpálják...

de most a nyári szezonra nem rakattuk vissza a nyári gumikat, tehát egész nyáron a téli gumi volt az autón, és pár napja megnéztem a nyomást a kerekekben, mindegyikben 1.5 bar nyomás volt! kinyitottam a tankoló fedelet, és ott megnéztem hogy mekkora nyomást ír! és hát az első kerekekbe 2.2 2.3 bar nyomást írt! tehát felpumpáltam 2.3-ra

a hátsó kerekekre meg elég sok adatot írkált vagy mi, hogy ha sok a csomag akkor mehet bele max 2.7 bar de ha nem sok csomag nem nagy súly van akkor elég az 1.9 is vagy valami ilyesmit olvastam, én szoktam utánfutót is húzni az autóval, ezért felpumpáltam 2.6 bar nyomásra a hátsó kerekeket

az hogy miért megy el belőle a levegő azt nem tudom miért!

elméletileg nem szabadna átengednie a levegőt! de az állástól minden leenged!

2013. febr. 3. 14:48
 3/10 anonim ***** válasza:

de azért hogy egy hónap alatt annyit lemegy a többihez képest, az nem jó!

esetleg nem más a gumi mérete vagy fajtája mint a többi? meg nem kopott a gumi?

2013. febr. 3. 14:50
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen "lassú defektem". Az érdekes az volt vele, hogy egy bizonyos idő után/nyomás alatt rohamosan leeresztett.

A felni pereme volt a ludas. Úgy találta meg a gumis a helyét, hogy a komplett kereket betette egy nagy kádba.

Le kellett venni a gumit, felcsiszolni a felni peremét, azóta tartja.

2013. febr. 3. 14:53
 5/10 A kérdező kommentje:

Fél éves új gumik, 4 ugyanolyan!!!

Bedobtam most a kocsiba 1 kis kompresszort aztán elviszem majd valamikor gumishoz!

Látható tüske, sérülés nincs rajt..

2013. febr. 3. 14:55
 6/10 anonim ***** válasza:

ja és nekem most 5 éves az autóm, újonnan vettem, a pótkerékre még egyszer sem volt szükség!

és megnéztem a pótkerékben lévő nyomást! 1 bar nyomás volt benne

2013. febr. 3. 15:08
 7/10 anonim ***** válasza:
A felni pereménél körbe vagy a szelepnél nézd meg.Szappanos vizet csinálsz körbeöntöd és ahol buborékot látsz ott ereszt.Nemmindíg ereszt egyformán,függvénye ,hogyéppen hol állt meg a kerék amikor leparkoltál.Padkázás után vagy a jó magyar utakon hamar összejöhet ez a tünet.Vidd el gumishoz hiába találod meg a szivárgás hejét ,ugyis ő orvosolja.
2013. febr. 3. 15:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Nézd át alaposan a gumit,nálam szintén ezvolt,hónapokig járkáltam vele,benne egy csavarral...
2013. febr. 3. 15:22
 9/10 A kérdező kommentje:

Mindenképp gumis lesz belőle akkor, ha időm engedi! Nem fogok rettegni, hogy mi a probléma!

Köszi srácok a válaszokat!

2013. febr. 3. 15:42
 10/10 anonim ***** válasza:

A szelepet megnézted? Mint a bringánál: nyál az ujjadra, onnan a szelepre. Ha fújja a buborékot, akkor a szelepet kell megpróbálni meghúzni (mert ugye a belseje kitekerhető), ha utána is csinálja, akkor csere.

Ha egyéb baja van, akkor meg gumis.

2013. febr. 3. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!