Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől függ, hogy egy autót...

Mitől függ, hogy egy autót mennyire nehéz lefullasztani?

Figyelt kérdés
Pár éve, amikor tanultam vezetni és utána intenzíven vezettem is két évig, állandóan problémám volt a kuplung csúsztatással induláskor. Elég sokszor sikerült lefulladnom, főleg az elején, de később sem voltam magabiztos. Három évig nem is vezettem egyáltalán éppen ezért, meg nem is volt rá szükségem. Most a szükség úgy hozta, hogy hirtelen három különböző autót is kellett elég sűrűn vezetnem, és egy ilyen hosszú kihagyás után is, semmi gondom nem volt az induláskor. Még csak a lefulladás közelébe sem jutottam. És nem tudom, hogy ez annak tudható be, hogy megtanultam a kuplungcsúsztatást (bár ha nem vezettem, hogyan tanulhattam volna meg), vagy az autónak. Az egyik egy 1,4-es benzines volt, a másik egy 2,2 dízel, a harmadik egy 1,2-es benzines. (Korábban, amit lefullasztottam rendszeresen autók, azok egy 1,6 és egy 1,4-es benzines volt. Sajnos más adatokat nem tudok az autókról, nem igazán értek hozzájuk.)
2013. febr. 3. 11:57
 1/3 anonim ***** válasza:

(Bal lábadtól D)

Komolyan válaszolva:

Minnél nagyobb a nyomaték annál nehezebb lefullasztani

(Néha van olyan hiba mondjuk hogy üt egy picit a lendkerék, vagy a rúgók elgyengültek) és így nehezebb elindulni vele még ha nagyon ügyesen is kuplungolsz mert rángatva tud elindulni.

2013. febr. 3. 13:13
 2/3 anonim ***** válasza:

szerintem több gázt nyomtál nekik el induláskor és azért nem fulladtak le mondjuk a 2.2 dízel le fullasztásához már művésznek kell lenni annyira nyomatékosak.

Nekünk csak 2.0 dízelünk van én is kísérleteztem ilyesmivel csak kíváncsiságból de még 3. fokozatban is eltudok indúlni vele helyvől úgy hogy csak a kuplungot engedem fel szépen lassan de ez a művelet azért nem tesz olyan jót a kocsinak

2013. febr. 3. 13:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Legtöbb motorvezérlő, ha az alapjárati fordulatszám alá esik a fordulat, "gázt ad": ad neki levegőt az alapjárati léptetőmotorral (pillangószelep házban egy kúpos furatban mozgat egy kúpot). Ettől nem esik le a fordulat, ha elindul a klíma, vagy bekapcsol egy nagy elektromos fogyasztó. Az csak egy mellékhatás, hogy helyetted is ad gázt, ha kell.

1.2-es B Corsával garázsfelhajtón fel lehetet jönni ezzel a trükkel a gázpedál érintése nélkül.

2013. febr. 3. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!