Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2 ütemű motornak miért nincs...

2 ütemű motornak miért nincs ereje és miért füstöl az első fél percben indítás után?

Figyelt kérdés
Automata szivatós motor is, és manuális is csinál ilyet. Beindítom, pöfög alapjáraton fél percet. Aztán gázra hányja ki a füstöt és alig meg. Aztán kis idő ugyanúgy megy, mint mindig.
2013. febr. 2. 09:56
 1/8 anonim ***** válasza:

ha ez csak fél percig van,akkor ez még teljesen rendben van,

a te motorodnak ezek szerint elég fél perc ahhoz ,hogy munkára fogható legyen,

2013. febr. 2. 10:04
 2/8 anonim ***** válasza:

Kérdés,miután megy mint mindig olyankor is füstzöl és nincs ereje mert akkor főtengelyszimering.

De az is lehet hogy rossz olajat használsz bele.

javasolt olaj szintetikus olaj.

2013. febr. 2. 10:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha megfelelő arányban van keverve az üzemanyag, akkor nem hányja a füstöt.
2013. febr. 2. 10:06
 4/8 anonim ***** válasza:

...mert amikor hideg, dús keveréket kap, és nehezebb a gyors égés(amit robbanásnak hívunk)..

ez majdnem minden dugattyús motorra érvényes...

a két ütem már csak ilyen..a benzin, és az olaj minősége sem mindegy, sőt a keverési arányon is lehet nagyot bukni.

2013. febr. 2. 10:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Lehet kicsit sokat kap szivatóval - de amint bemelegszik már jó is, mert a "normális" rendszer működik a karburátorban.

De ez így még elfogadható. Mondjuk a - megint az a példa amit mindig felhozok, az ezekkel össze sem hasonlítható (mármint 40 évvel korábban fejlesztett) - Pannoniánál fél perc állóhelyben melegítést ajánl a gépkönyv minden elindulás előtt. :)

2013. febr. 2. 11:15
 6/8 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat. Normális üzemben nem füstöl egy picit sem. Szintetikus olajjal jár a gép, és automata olajozású a rendszer, nem én keverem.

Én is a hideg-járatáskori dúsításra gondoltam, de mivel tapasztaltam ilyen szivató nélküli esetben is, nem igazán értem. Arra is gondoltam, hogy ha nincs szivatva, akkor az üzemanyag kiül a belső alkatrészek falára, míg az olaj elég, és ezért füstöl. Létezhet ez a jelenség?

2013. febr. 2. 11:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Eszik 4 litert a motorod. Abból kettőt hidegindításnál.
2013. febr. 2. 12:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Van olyan, hogy üzemi hőmérséklet. Amíg ezt a hőmérsékletet nem éri el a motor, addig nem tökéletes az égés. Ez nekem olyan alapvetőnek tűnik, főleg egy olyannak aki motorozik. Ezért nem kellene feltenni egy kérdést.
2013. febr. 3. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!