50 es robogóban 2t vagy 4t a jobb?
hát a 4t-t nem kell szerelgetni
lehet mondani, hogy jajj én szeretek szerelni, de higyj nekem, nem fogsz szeretni
A 4 ütemű kevesebbet eszik, szebb a hangja, viszont lomhább mint egy 2 ütemű, és nagyobb a szervizigénye (olaj-szűrőcsere, szelep beállítás
A 2 üteműnek kevesebb a hibalehetősége, és jobban megy mint egy 4 ütemű. Az hogy mennyit kell szerelgetni sok mindentől függ, ha karban tartod akkor a 2t nek sincs semmi baja.
Viszont egy kínai 4 üteműről ez nemigazán mondható el sajnos....
Kétütemű motorok egyértelműen nagyobb teljesítményűek. Az elsődleges hátrányuk károsanyag-kibocsátásban van. Menet közben olajat égetnek, ezért büdösek.
50cc-nél négy ütemű motorok teljesítménye nem elég szerintem.
A kétütemű 50-esek nincsenek nagyon kihegyezve, szerintem tartaléklángon mennek. Ha precízen beállítanád a karbit "nagy" teljesíttményre, meg beleölnél némi pénzt, valószínűleg tényleg erősebb lenne, mint a szelepes társai, de gyári állapotban ez nem jellemző. 125ccm-nél igen, de az 50-esek 70-75 körül tunak menni, legyen az akár 2, vagy 4 ütemű. 2üteműm már volt, hát minden jellemző volt rá, csak a megbízhatóság és az olcsó fenntartási költségek nem. Ha félévente cserélsz olajszűrőt, olajat, meg gyertyát négyütemű robogódba, még mindig jobban kijösz, mint egy kétüteművel, még akkor is, ha csak a benzin és az olaj költségeit számolod bele.
Szóval én a négyüteműt ajánlom, de semmiképp ne kínait! Lehetőleg japánt. Nem megy rosszabbul egy kétüteműnél :)
50-est csak kétüteművel szabad venni. És nem tudom, mivel kell többet szerelni egy kétüteműt, nekem volt 50-es kétütemű japán robogóm 25 ezer kilóméterrel és egy teljesen gyári blokkal (semmit sem kellett rajta cserélni), és ráadásul legtöbbször csutkagázzal jártam, simán vitte a 100 km/h-t. Fogyasztása sem vészes, 3,5 liter.
Kinait venni a legnagyobb hülyeség, mindegy, hogy hány ütemű.
"simán vitte a 100 km/h-t."
ja, én meg a matricatuningos simommal megyek simán 200-at:)és fél litert fogyaszt:)
7-es
Komolyan gondoltam a 100 km/h-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!