Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autófényszoróiba KÉK színű...

Az autófényszoróiba KÉK színű égő az tilos nagyon?

Figyelt kérdés

Az égő egyáltalán, vagy csak azok a részei amik verik vissza a fényt azok kékek?

Nem a xenonra gondolok! Olyan autót láttam múltkor szembejönni, amin kellemes olyan aqua kék színű voltak a lámpái.

Ezek az égők kékek vagy maga az égőt körűlvevő borkolat?

És tilos nagyonm?

Ad ez rendes fényt?

A rendőrség ezért lekapcsol?

2013. jan. 30. 15:38
 1/9 civic"92" ***** válasza:
0%

Te szerintem az angel eyes-re gondolsz ami bmw-ken szokott lenni!Nagyjábol mindenhol tudsz venni ha kör alaku lámpád van!Kb.:20000Ft+áfa de nem tudom!

IRD BE DEVILTUNINGRA AZ AUTOD NEVÉT LEJJEB GÖRGETED A LÁMPÁKHOZ ÉS KIADJA HOGY KÉSZÜLT E ILYEN A TIÉDHEZ!

AZ ÉN 92-ES CIVICEMRE VAN!

DE HA NEM ARRA GONDOLSZ AKKOR CSAK EGY SIMA LED VOLT BEÉPITVE A FÉNYTÉRBE!

2013. jan. 30. 15:51
 2/9 anonim ***** válasza:
30%
Ez nagyon tilos, és elvileg nagyon lekapcsol. Annyira, hogy ki is vonja a forgalomból.
2013. jan. 30. 15:51
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Az ilyen izzóknál általában az izzó üvege szokott kék színű lenni. Az autósboltokban kapható olcsó tuningizzók esetén csak jó kékre van festve az üvegbura, ettől aztán nem lehet látni semmit, mert a fény egy részét elnyeli, a maradék meg kellemetlen kék színű lesz. A kicsit drágább, minőségi izzók nem annyira ficsúr kék színűek, lehet is velük látni, mert a fényük inkább fehérnek tűnik. A nagyon kék fényű lámpák nem jók, mert a színük eléggé bántja a szemet, különösen akkor rosszak, mikor vizes az aszfalt és szóródik a fényük.

A rendőrök hozzáállása változó. Az égbe világító, légvédelmi fényszóróhoz hasonló fényerejű lámpákat nem szokták kedvelni, de a jó minőségű, normális fényű izzókért nem szólnak. Az izzók egy része szabványos, közúton is használható, a nagyobb teljesítményű vagy kék fényű darabok nagy részének viszont nincs megfelelő minősítése, ezért elméletileg csak zárt pályán lehetne használni őket.

2013. jan. 30. 15:55
 4/9 civic"92" ***** válasza:
34%

Tudtom szerint az angel eyes nem TILOS.

Gyári autokon szokot lenni xenon ha te veszed rá csak akkor BÜNTET!

2013. jan. 30. 15:55
 5/9 anonim ***** válasza:
34%
Most én nem tudok valami változásról? Eddig előre csak fehér, vagy kadmium sárga lámpa volt szabályos.
2013. jan. 30. 15:58
 6/9 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyen volt mint a JOBB OLDALI.

De nem látszott szépen a kör, csak simán ilyen kék volt az egész lámpája az autónak.

2013. jan. 30. 16:04
 7/9 anonim ***** válasza:
7%
tilos nagyon xD
2013. jan. 30. 17:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Az enyém ilyen és szerintem még az ízléses határon belül van...legalább is nekem nagyon tetszik.

Műszakin nem szóltak semmit és igazoltatáskor sem volt gond,de szerintem egy ITP vizsgán nem menne át vele.

De ezek a körök csak helyzetjelzők,a tompított fény már gyári xenon.

2014. dec. 14. 22:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Upsz a link elmaradt:

[link]

Előző válaszoló voltam :D

2014. dec. 14. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!