Segédmotoron utasszállítás? RENDŐR mit szól?
Akinek van tapasztalata az kérem írjon hogy milyen és mennyi a büntetés ha az ember segédmotoron utast szállít, bukósisakban. Láttam már olyat hogy a rendőr meg sem állította, de gondolom nem nézik jó szemmel.
Pénzbírság? Mennyi ?
(Köszönet a csajukat a robogón szállító pilótáknak :))
Köszi a választ! Én is hallottam hogy néha csak ejnye-bejnye....A motorod nagyobb a Simónál? Esetleg nem 50-es? Zsaru nem faggatott a köbcentikről? :D
(Kölcsönbe kaptam egy noname 125-ös robogót 50-es papírokkal, félek használni, mivan ha rájönnek hogy nagyobb..........de a csajomat egy körre csak elviszem..:D)
Neeeem, azért 50-es volt, de egy 125-ös ETZ megfognék vele. (Nem hagynám ott, de azért erőlködne:)))
Ilyenem van: [link]
De azért 125+2 személy... Hááát annak már nem örülnek szerintem. Ott már piszkálnának.
Igazából ha tudod kb merre vannak sokat rendőrök arra ne menj, ennyit tudok mondani. (És persze, hogy ejnyebvejnye nemszabadna így menni! De hát megesik, hogy szükséges...:))
Szóval remélem nem állítanak meg, én egyszer s mindenkorra megtanultam, hogy ha 2 emberrel megyek nagyonfigyelni kell.
Egyébként be vagy öltözve? Mert amikor be vagyok öltözve kesztyűbe kabátba stb simán azthiszik, hogy 16 vagyok. (Nem rendőrök, de végülis ők is emberek.)
Szóval, ha nem vagy feltűnő, akkor nem annyira piszkálnak, de csak óvatosan, mert megütheted a sarkad! (És tényleg, nem biztos, hogy ejnyebejnyével megúszod!)
Jó is az 50-es NSR. De ez sem 4kW :D
Amúgy persze hogy otthagyja a 125-ös MZ-t mert más az áttételezése és könnyebb is, meg majdnem ugyanolyan erős. :D
ÓÓó, persze NSR -el könnyű villogni :D Bár elhiszem hogy nem 50 -esnek nézik, főleg ha a főúton mész vele 100 -at :D
Kösz mindent ! Jó motorozást :D
2009-ben mi barátnőmmel rengeteget simsonoztunk. Mindketten felöltöztünk jól, a motorom is gyári, igényes, meg normálisan is vezettem mindig, az igazoltatást nyilván igyekeztünk kerülni, de minket szerencsére sosem állítottak meg, pedig többször is láttak. Azért inkább földutakon, félreeső utcákban, stb. közlekedtünk, még ha így kétszer annyi is volt az út valahova. És ettől függetlenül nem tanácsolom a dolgot senkinek, mert ez igencsak hely- és időfüggő dolog (meg persze szerencse, rendőri jóindulat, stb. kérdése is).
Viszont pl. a Felvidékre, Lengyelországba lehet menni két személlyel (tapasztalat), ott csak azt kérdezik meg, miért nincs rendszámod. Angolul/németül ha ki tudod dumálni és van biztosítási zöldkártyád (magyarul látják, hogy Mo.-n tényleg nem kell rendszám és nem lopott a motorod) akkor elengednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!