Peugeot 106 1.1-ben gyenge a fűtésem. Miért?
Figyelt kérdés
Már mindent megcsináltam rajta. Kitisztítottam a rendszert 3-szor is. Termosztátot is cseréltem. Egy ismerősöm azt mondta nézzem meg hány fokos a termosztátom mert hogy 89 fokosnak kell lennie. Nos az enyém csak 82. Lehet nagy különbség a 82 és 89 fokos termosztát között?2013. jan. 29. 22:35
11/21 anonim válasza:
Két-három óra alatt lehet végezni vele, nekünk nem nagy munka,csak tapasztalat meg szerszámok nélkül könnyű elb*ni. :)
12/21 A kérdező kommentje:
Értem. Nagyon köszi a segítséged.
2013. jan. 30. 00:39
13/21 anonim válasza:
Nehogy már vízpumpát cserélj ! mert nincs fűtésed. A pumpa nem tud úgy tönkre menni,hogy ne forgassa a vizet,ha csak meg nem szorul! De ha úgy lenne már nem kérdezősködnél itt e felől. A pumpa általában folyni szokott. Nézd meg ,hogy a radíátor,és a hozzá vezető cső fel melegszik -e. De ha nem bír keringeni a radiátor miatt a víz akkor csak langyos a cső. A hűtő tömítő genyó anyag,képes rá ,hogy eltömítse a radiátort.Ha öreg az autó akkor is előfordul a radiátor tömödés,és lehet ,hogy nem is tudod kitakarítani.
14/21 anonim válasza:
Előző v ok. a termosztátod az jó! Ez nem nagy különbség. És a mérés sem 100%-os pontosságú. 40-50 fokos víz is már jól fűt!
15/21 anonim válasza:
Nem a fűtés miatt mondtam a vízpumpát,szó sincs róla, kicsit félreértettél. Plusz láttam már én is olyan vízpumpát amiről eltűntek a lapátok (szószerint) és olyat is ami szépen beüledékesedett. Azért mondtam mert népszerű dolog vezérléscserekor benthagyni a régi vízpumpát mert jóazúgymég, aztán mikor megáll akkor jön a szopóroller.
16/21 anonim válasza:
Ez így van ,de rika esetben van!És akkor forralná a vizet!És nem táplálna vissza a kiegyenlítő tartályba. Abban is igazad van,hogy nem cserélik a szíjjal egyben az egész szettet csak kevesen! De meg is értem őket mert nem kis pénz!
17/21 A kérdező kommentje:
Ne veszekedjetek. Inkább azon fundálok hogy kitrisózzam-e a rendszert. Szerintek az kiszedné biztosra a dzsuvát? Eddig csak sima tisztítót használta. Azt mondják a trisó mindent kiszed de félek nehogy kárt tegyek benne. Vélemény?
2013. jan. 30. 16:57
18/21 anonim válasza:
Nem veszekszünk, csak beszélgetünk és más véleményen vagyunk. :)
A trisót nem jó erre, az zsíroldó hatású. Plusz ha direktben beleküldöd a hűtőrendszerbe sosem mosod ki belőle, és kérdés az is hogyan reagálnak a 10év fölötti gumitömítések és csövek a jelenlétére.
19/21 A kérdező kommentje:
Akkor mitévő legyek?
2013. jan. 30. 17:17
20/21 anonim válasza:
Túlórázz rajta egy kicsit. Szedd ki a fűtőradiátort, aztán magasnyomású mosóval, vagy háztartási sósav forróvízzel higított oldatával adj neki amíg átjárható nem lesz. HA savazol óvatosan, szemüvegben és kesztyűvel dolgozz, mert nem kellemes ha fröccsen.
Vagy ha nem akarsz szarozni vegyél bele 5E-ért egy újat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!