Peugeot 106 1.1-ben gyenge a fűtésem. Miért?
Figyelt kérdés
Már mindent megcsináltam rajta. Kitisztítottam a rendszert 3-szor is. Termosztátot is cseréltem. Egy ismerősöm azt mondta nézzem meg hány fokos a termosztátom mert hogy 89 fokosnak kell lennie. Nos az enyém csak 82. Lehet nagy különbség a 82 és 89 fokos termosztát között?2013. jan. 29. 22:35
2/21 anonim válasza:
nem elég meleg a hűtővized, nem melegszik fel eléggé a külső hideg levegő mire az autóba ér. nem hiszem, hogy a termosztát a fő ok, de biztos, hogy szerepe van benne. az a pár fok is számíthat.
3/21 szántóvető válasza:
én fűtőradiátorra tippelnék.valamit mutatnia kéne a kocsidnak fűtés címszó alatt 70 fokos víznél is.
4/21 A kérdező kommentje:
Ha már eléri az üzemi hőfokot pontossan középen áll a mutatója. Annál feljebb még 130-nál sem ment. Ja! És úgy hogy 2/3 részét nikecel védi.
2013. jan. 29. 23:11
5/21 anonim válasza:
Termosztát tuti jó? Vízpumpa is? Hűtőtömítő nem volt benne esetleg?
6/21 A kérdező kommentje:
Hát megmondom az őszintét a vízpumpa nem volt cserélve de ha nem működne rendesen felforrna a víz nem? Tömítő volt benne de azóta már ahogy írtam 3× mosattam át. úgyhogy talán már kiment belőle. Megpróbálom majd egy másik termosztáttal aztán majd valami lesz.
2013. jan. 29. 23:54
7/21 anonim válasza:
Több mint valószínű hogy a tömítő szépen eltömte a fűtőradiátorod, gondolom nem úgy mostad át a rendszert hogy szétkaptad és kinyomattad belőle a szmötyit. Ezek a szarok ugyanis belekötnek, és a sima leengeded-feltöltö történettől nem fog kijönni belőle, magasnyomású mosó vagy mechanikai tisztítás (átdugsz rajta egy drótot) kell neki. Extrém esetben meg egy másik fűtőradiátor.
A vízpumpa más tészta,és így már nem is játszik, de az is halhat meg lassan, ha elérsz odáig cseréltesd ki, egyszer áll meg de az szar ügy lesz.
8/21 A kérdező kommentje:
Igazad lehet. Lehet kikapom a radiátort aztán kimosatom belőle a csuvát. Nagy meló a vízpumpa cseréje?
2013. jan. 30. 00:09
9/21 anonim válasza:
Eléggé, lejön a vezérműszíj is mivel az hajtja, ha nincs gyakorlatod ne nagyon próbálkozz vele otthon, könnyű elfokolni a vezérlést az meg az álmoskönyv szerint nem jó dolog, plusz gondolom nyomatékkulcsod sincs a csavarok lehúzásához.
10/21 A kérdező kommentje:
Majd elviszem szerelőhöz aztán beledobja. Gondolom nem egy fél napos dolog?
2013. jan. 30. 00:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!