Igaz hogy kategória váltásnál ingyenes a jogsi csere?
Kedves első válaszoló!
Te hogy a jó fenébe csináltad, hogy minden kategóriánál "megúsztad" hogy jogsi nélkül beiratkoztál és elintézted az új tanfolyam elkezdését, holott minden tanfolyam a B kategória után arról szól (úgy kezdődik) hogy van B-d és annak az adatait is leírod, valamint a vizsgáknál is azzal kezdik, hogy akinek van jogsija leadja majd úgy ülhetsz le tesztet írni,tölteni, és a forgalmi stb vizsgánál is ugyan ez a szitu. Jogsi, 102-es alkalmassági, személyi igazolvány.
Ezek bármelyike nélkül sikertelen vizsgának tekinthető, de már mondom hogy az elméleted ott megbukik, hogy jogsi nélkül be se iratkozhatsz kategória váltás végett autós iskolába.
"Te hogy a jó fenébe csináltad, hogy minden kategóriánál "megúsztad" hogy jogsi nélkül beiratkoztál és elintézted az új tanfolyam elkezdését"
Amikor megvan az összes vizsgád, tehát a forgalom után vagy, akkor kapsz egy (nem tudom minek nevezik) papírt, hogy kiváltsd a jogosítványt.
Na, ezzel ne menj be az okmány irodába, hanem ezt mutasd fel a következő kategóriánál.
Lehet, hogy csak nekem volt szerencsém, vagy nem tudom, de sikerült.
folyt: De lehet hogy a "szerencse" csak abban volt, hogy az autósiskola szerette volna ha nem 1 hanem minél több kategóriát náluk végzek, aztán valami susmus volt a háttérben, de erről nekem nem szóltak.
Az tuti, hogy ott voltam a tanfolyamokon, a gyakorlatokon, a vizsgákon, és nem váltottam ki egyenként minden alkalommal új rózsaszín plasztik kártyát.
Felettébb érdekes. Mert amikor régen volt összevont (tehát B+C, 0C+CE, vagy CE+D akciók ) lerakni-féle, akkor is előbb a B-t majd, ha sikerült (kártya meg van) lehet ülni a padba mire megérkezik addigra valószínüleg a C-vel is végzel és a friss új B-kártyáddal mész kiváltani a még újjabb C kártyát.
Csak ezért nem értem!
Régen amikor Szombathelyen végeztem a B-t ott is úgy volt. Meg most újjabban a C-t végeztem és megint ugyan így volt. A régi kártyát le kell adni, be kell mutatni (és nekem kellett személyesen a szeméyivel, létező jogosítvánnyal, vizsga igazoló lappal az NKH-ba lefénymásolták, de vizs.lapot meg ugyebár el is vették) és az újat csak azzal tudták kiállítani.
Szóval fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!