Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Balesetről videót csinálni ér...

Balesetről videót csinálni ér valamit? (többi lenn)

Figyelt kérdés

ha én veszek a kocsiba egy kamerát ,vagy a telefont rögzítem a szélvédőre és úgy felveszem az utat és netán baj történne a másik fél a hibás ,de nem ismeri el akkor ezeket a felvételeket elfogadják, vagy semmit nem ér ? mert pl nincs a felvételen idő dátum, nincs rajta sebesség kijelzés vagy ilyen felvételeket simán elfogadják ? egy ilyen felvétel felgyorsítaná az ügyintézést ?

válaszokat előre is köszönöm

2013. jan. 28. 22:43
 1/7 anonim ***** válasza:
ér, számít. ezért vannak a fedélzeti kamerák is.
2013. jan. 28. 23:00
 2/7 aspikami válasza:
Persze, hogy ér. Még direkte ezt a célt szolgáló kamera is van.
2013. jan. 28. 23:07
 3/7 A kérdező kommentje:
jó de azokon van idő ,dátum , GPS adatokat + sebességet kiírják , de egy telefon semmit azt is mondhatják ,hogy pl én túl gyorsan mentem vagy nem fékeztél időbe vagy akármi ezért merült fel bennem a kérdés ,hogy ez telefonnal felvett videó ugyan olyannak számít mint ,ha autós kamerával venném fel ?
2013. jan. 28. 23:12
 4/7 anonim ***** válasza:
mindenképpen megvizsgálják, mivel bizonyíték.
2013. jan. 28. 23:25
 5/7 aspikami válasza:
Hát szerintem telefonnal alapból nem lehet jó minőségű videót készíteni amiben látszana is vmi. Jah és a telefonnal csak a műszetfalról lehet kamerázni, tehát ha hátulról, oldalról történik a baleset, nemhiszem h látszódna vmi is. Tehát szerintem egy telefonnal készített felvételnek nincs akkora perdöntő bizonyítéka.
2013. jan. 28. 23:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Nincs mindegyikben GPS, csak a drágábbakban. Olyan kamera is van, amelyik valódi fekete-dobozként viselkedik. Bizonyos adatokat úgy tárol, hogy csak a szakértő fér hozzá, manipulálni nem lehet.

De még a filléres is hasznos lehet. Ha nincs is a sebesség rögzítve, de ha nagyon kell, ki is lehet következtetni.

Ha a látóterében történik valami, sebesség és koordináták nélkül is hasznos lehet. Ha kapnál egy piros lámpás büntetést, az olcsó cucc nem segít, mert nincs hiteles dátum. A drágább cucc viszont bizonyító erejű.

De mondjuk ha főúton mégy, s nem adják meg neked az elsőbbséget, akkor gagyi cuccal készült felvétel is jó.

2013. jan. 29. 00:11
 7/7 anonim ***** válasza:

# 5

Attól függ milyen videó, már egy 240p-s videó is segíthet, és ma már egy középkategóriás telefont is 720p-t vegy fel tűrhető bitrátával. Nyílván egy 180 fokos UltraHD kamerával nem ér fel, de valószínűleg nem fogsz olyat venni.

Legjobb, ha rendes fedélzeti kamerát veszel, nem kell bele GPS, meg minden, azt egész jól ki tudják számolgatni...

2013. jan. 29. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!