Vezethetek szemüvegben ha nincs benne a jogosítványomban?
Figyelt kérdés
1 éve csináltattam új jogsit, viszont voltam most egy optikába ahol kiderült, hogy kicsit rövidlátó vagyok, vezetéshez, moziba vegyem fel a szemüveget, azt mondta az orvos. Viszont a jogosítványomba nincsen még benne, hogy szemüvegben kellene vezetnem. Ha rendőr megállít és szemüvegben vagyok, akkor megbüntet? Csináltatnom kellene most új jogsit?2013. jan. 28. 12:32
1/9 anonim válasza:
Dehogyis..:-)
Egy rendőr nemfog tőled ilyet kérdezni,hogy "miért van magán szemüveg"...
2/9 A kérdező kommentje:
Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor köteles lennék új jogosítványt csináltatni? vagy elég majd 10 év múlva mikor lejár?
2013. jan. 28. 12:39
3/9 anonim válasza:
Elvileg köteles vagy, de fölösleges. Így legalább ha nincs rajtad szemüveg (pl mert otthon hagytad) akkor a rendőr nem büntet meg a hiánya miatt.
4/9 anonim válasza:
20 éve van szemüvegem, akkor is volt, amikor jogosítványt szereztem, és azóta már újíttattam. És nincs benne, hogy csak szemüveggel vezethetek.
5/9 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm!
2013. jan. 28. 12:48
6/9 anonim válasza:
hülye vagy?
ezért nem büntet meg a rendőr, de ha meg megállít a rendőr akkor ledobod a szemüveget, és kész!
7/9 anonim válasza:
És azért megbüntet ha pl.: bele van írva,hogy szemüveges vagyok és nem szemüveggel vezetek? :O :O
8/9 anonim válasza:
Mond azt neki,hogy ez csak az olvasószemüveged,hogy lássad mennyivel mész...xD
9/9 anonim válasza:
#7: Elvileg igen, gyakorlatban nem fog.
Ha biztosra mész beraksz egy szemüveget a kesztyűtartóba és ha belédköt közlöd hogy kontaktlencséd van, és megmutatod a tartalékszemüveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!