Benne van a jogosítványomban, hogy csak szemüveggel vezethetek?
A korlátozások kódja között a 101, 185 és 186 van feltüntetve. Eddig azt hittem, hogy a 101 jelenti azt, hogy szemüveggel vezethetek csak, de a neten azt olvasom, hogy az azt jelenti, hogy alkalmas vagyok.
De az orvos anno úgy adta ki a papírt, hogy szemüveggel vezethetek. Viszont az okmányirodában levetették a szemüvegem, mert nagyon tükröződött, és nem tudták a képet elkészíteni, és olyasmit mondott a nő, hogy így vezethetek anélkül is, de ezt elengedtem a fülem mellett. (Nem mintha vezetnék nélküle, csak kíváncsi vagyok, hogy akkor most szerintetek mi van. :D)
Az 101 a korlátozó tényező, a 185, 186 szerintem azt jelenti, h nemrég újíttattad meg. Nekem ugyanígy szerepel benne és én is szemüveges vagyok!
A rendőrök tudják mi van beleírva a jogsiba és ha a szemüveg igen (101) és rajtad meg nincs, amikor ellenőriznek...hááát nem lennék a helyedben!
az a 101 az az hogy első alkalmassági csoport.
am még egy kérdés. ha én a dokinak azt mondom olyat csináljon hogy 2. alkalmassági csoport(102) akkor azt irják bele a B-hez? tehát az nem számít? csak abban hogy gyakrabban lejár
Hát elvileg tényleg 101 az ha nem szemüveggel vezetsz.
Lehet akkor elírták:D Ez Magyarország! Engem nem zavar ha szemüveg nélkül vezetsz de ha belém jössz ,halálnak halálával lakolsz!! :P
Jogsi kódok:
101 1. egészségügyi csoportban alkalmas
102 2. egészségügyi csoportban alkalmas
185 "T" kategóriába tartozó mezőgazdasági vontató könnyű pótkocsival
186 "K" kategóriában meghatározott járműveken kívül lassú járművet és pótkocsiját is vezetheti
01 Látásképesség korrekciója és/vagy védelme
01. 01. szemüveg
01. 02. kontaktlencse/kontaktlencsék
01. 03. védőszemüveg
01. 04. homályos lencse
01. 05. szemtakaró
01. 06. szemüveg vagy kontaktlencse
101 1. egészségügyi csoportban alkalmas
185 "T" kategóriába tartozó mezőgazdasági vontató könnyű pótkocsival
186 "K" kategóriában meghatározott járműveken kívül lassú járművet és pótkocsiját is vezetheti
Mivel nem jelentkeztél hivatásos gépjárművezetőnek ezért az 1. egészségügyi csoportra végezték el a vizsgálatot és ebben a csoportban alkalmas vagy. 185 és 186 magától értetődik. Válasz a kérdésedre: Nincs benne a jogosítványodban, hogy csak szemüveggel vezethetsz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!