A termosztát tud túl hamar nyitni?
Szerintem megadta magát a termosztátod,ilyen nincs hogy "túl hamar nyit"...Maximum folyton nyitvavan.
Anno a ladámon fordult elő hasonló.
Cseréld ki minnél hamarabb,mert a motornak sem jó ha nem éri el az üzemi hőfokot..
A termosztátod tönkrement, nem zárva, hanem nyitva van azért nem tud rendesen üzemi hőfokra felmelegedni a víz.
Ha zárva volna akkor a motorban és a motorkörön lévő fűtő radiátorban forrna a víz és olyan forró levegőt fújna be a fűtés, hogy ihaj.
A termosztátok úgy vannak megtervezve, és gyártva, hogy ha elromlanak akkor kinyitnak és nyitva maradnak.
Ez azért van Így, mert kevésbé károsítja a motort ha lassabban vagy egyáltalán nem éri el az üzemi hőfokot, mintha túlmelegedne, persze hosszú távon ez sem tesz neki jót, arról nem beszélve, hogy ilyenkor -mint azt említetted is- meglehetősen leromlik a fűtés hatékonysága.
Az egyetlen megoldás a csere, javítani nem lehet.
Van olyan, hogy túl hamar nyit. Én most cseréltem a kocsiban. Fazékban vízben forraltam, aztán egy szenzoros digitális hőmérővel megmértem mikor kezd el nyitni.
A 87°C helyett, már 70-nél nyitott. Tehát simán lehet, hogy hamarabb nyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!