Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A termosztát tud túl hamar...

A termosztát tud túl hamar nyitni?

Figyelt kérdés
Beindítom az autóm megyek vele pár km-et megállok megnézem hideg a hűtő. tehát a termosztátom zárva. MEgyek vele de nem akar felmelegedni üzemi hőfokra. Tettem a hűtő elé egy darab karton papírt h a hűtő egy részét takarja mert másképp csak langyos levegőt fúj. Túl hamar nyit a termosztát olyan van? vagy mi lehet a baja?

2013. jan. 27. 20:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem megadta magát a termosztátod,ilyen nincs hogy "túl hamar nyit"...Maximum folyton nyitvavan.

Anno a ladámon fordult elő hasonló.

Cseréld ki minnél hamarabb,mert a motornak sem jó ha nem éri el az üzemi hőfokot..

2013. jan. 27. 20:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Csere.. Igy van az nyitva marad.
2013. jan. 27. 22:19
 3/6 Napkiraly ***** válasza:
Azt szokták, hogy kiveszik, fezék vízbe be, alágyújtanak és megnézik hány foknál nyit
2013. jan. 27. 22:43
 4/6 anonim ***** válasza:

A termosztátod tönkrement, nem zárva, hanem nyitva van azért nem tud rendesen üzemi hőfokra felmelegedni a víz.

Ha zárva volna akkor a motorban és a motorkörön lévő fűtő radiátorban forrna a víz és olyan forró levegőt fújna be a fűtés, hogy ihaj.

A termosztátok úgy vannak megtervezve, és gyártva, hogy ha elromlanak akkor kinyitnak és nyitva maradnak.

Ez azért van Így, mert kevésbé károsítja a motort ha lassabban vagy egyáltalán nem éri el az üzemi hőfokot, mintha túlmelegedne, persze hosszú távon ez sem tesz neki jót, arról nem beszélve, hogy ilyenkor -mint azt említetted is- meglehetősen leromlik a fűtés hatékonysága.

Az egyetlen megoldás a csere, javítani nem lehet.

2013. jan. 27. 22:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy túl hamar nyit. Én most cseréltem a kocsiban. Fazékban vízben forraltam, aztán egy szenzoros digitális hőmérővel megmértem mikor kezd el nyitni.

A 87°C helyett, már 70-nél nyitott. Tehát simán lehet, hogy hamarabb nyit.

2013. jan. 28. 07:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Több fajta termosztát is létezik egy adott autóhoz, (pl opelhoz, 80fokos meg van 90fokos is) de a lényegen nem változtat, ez igy nem jó, és tuti nyitva maradt.
2013. jan. 28. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!