Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történt a tizenéves motoros...

Mi történt a tizenéves motorossal aki halálra gázolta a zebrán a nőt aki a zebrán akart átkelni? (a nő 100 métert repült) lecsukták, vagy megússza a szemét?

Figyelt kérdés
2009. szept. 1. 21:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, az elöbb rosszul írtam! A max 5-öt, az a "repülésre" vonatkozott. Egy motoros hosszabbat csúszik :) (De mondjuk vigyorogva felkel, jó cuccban :D)
2009. szept. 3. 17:28
 12/24 A kérdező kommentje:
14éves kis friss jogsis csitri. Asszem nem fogod fel, hogy emberéletekről van szó, Egy 2gyermekes anya halt meg mert a motoros nem tudott megállni. friss jogsid van, de nagynak hiszed magad... a hozzád hasonlókra jellemző a száguldozás, mert a gyalogos figyeljen mindenre, fod fel, hogy a motor az erősebb nem te halsz meg ha elütsz egy gyalogost vagy bringást, hanem ő. Majd akkor erre rájössz amikor esetleg egy villamossal találkozol aki így gndolkodik mint te.
2009. szept. 4. 20:43
 13/24 anonim ***** válasza:
53%
miért mondod, hogy csitri, hisz nem is ismersz! Igenis, felfogtam hogy emberéletekről van szó! Csupán te leszemetezted a motorost, holott közel sem biztos, hogy ő hibás. De a hülye emberek (igen-igen, rád gondolok!) egyből a motorost hibáztatják. Meg nem mindegy ám, hogy hogy írják meg a cikket! "Elgázolta az anyukát a zebrán a motoros" vagy "kilépett egy anyuka a zebrán a motoros elé". Amúgy meg 3 gyerekeest írt a cikk. És mint írtam, lehet, hogy azért nem tudott megállni, mert közvetlen elötte lépett ki a nő. Friss jogsim van, igen, de nem érzem magam nagynak! És írtad, hogy jellemző rám a száguldozás. Hát nem. Én mindent betartok, sok autóssal ellentétben!! És az is jellemző, hogy látja a gyalogos, hogy nem ér át, de azért kilép.... fordult már elő ilyen. Csak nekem még volt időm lassítani. És felfogom, hogy a motor erősebb, de a gyalogos is fogja már fel, és nézzen körül! Mert ha a zebrán mindenkit át kellene engedi, meghalna a forgalom. Meg még a balesetről: szerinted ugye a motoros a hibás! De akkor légyszives magyarázd meg miért! Mert valószínű (szerinted) úgy történt, hogy anyuka át akart sétálni, elötte szépen körülnézett, ahogy kell és nem arra alapozott, hogy úgyis megállnak. A motoros látta, -utassal a háta mögött- és úgy gondolta, milyen jó móka lenne elütni és tolni pár méteren át (ami szerinted 100 méter, bár fogalmad nincs róla, hogy az mennyi). Vagy mégis miért a motoros a hibás? Mit csinált? Nem engedte át? Az autós sem engedi át...
2009. szept. 5. 08:57
 14/24 anonim ***** válasza:
69%
De tényleg ne bántsd a kiscsajt, van benne realitás is amit írt. A zebrán az lehet h elsőbbsége van a gyalogosnak de CSAK akkor ha megadják neki, nem tudom hogy hova tette az a p*csa a szemét hogy lelépett egy felé száguldó jármű elé a zebrára vagy miután lelépett nem figyelte a forgalmat maga körül?! Egyszerűen elképesztő hogy egyesek 30 éves korukra is képetelen felfogni hogy csak akkor indulunk át az úton ha egyértelműen jelzik hogy megadják az elsőbbséget a számára mert utólag vittakozhat Péter báttyával odafönt hogy őt jogtalanul gyúrták el mert elsőbbsége lett volna, de attól még ugyanúgy halott marad csak mert képeten volt defenzíven közlekedni, oly módon hogy mindenképp meg kell előzni a balesetet.
2009. szept. 5. 17:47
 15/24 anonim ***** válasza:
48%

na megint a kis csitri vagyok!! hazafelé jöttünk a főtérről, egy a város többi utcájához képest IS nagyon forgalams úton. Mind 2 felén kocsma, egymással szemben. Biciklis papa úgy hajtott ki elöttünk, hogy se jobbra se balra nem nézett!! 4 sávon ment át úgy, hogy mindenki satuzott! A szembe lévő sávban még össze is koccantak. Na most ha elüti őt valaki, akkor is az autós lett volna a hibás? És azt még meg kell említsem, hogy egy hajszál híján nem jöttek belénk is!!

A kis csitri...

2009. szept. 5. 17:52
 16/24 A kérdező kommentje:

ha a motoros a megengedett sebességgel ment volna, akkor meg tudott volna állni.

Te úgy gondolod, hogy a gyalogos a hülye, az utánad író fszkalap meg lepcsázza. gusztustalanok vagytok.

Tehát ti mehettek ezerrel zebránál is, aki lelép az a hülye és a hibás?

közben uténaolvasgatással azt megtudtam, hogy a motorosnak(19 éves) nem is lehetett érvényes engedélye arra a tipusú motorra.

kis idézet a cikkből is:

"A szakértői vizsgálatok még tartanak, de a féktávolságból ítélve valószínűsíthető, hogy gyorshajtás okozta a mostani tragédiát. Az általunk megkérdezett szakértő a motor (Yamaha R6) paramétereinek ismeretében 23–24 méterre tette a féktávolságot 50 kilométer/órás sebesség mellett. Az biztos, hogy ennél jóval több volt – információink szerint a helyszíni szemle csaknem a dupláját állapította meg. A pontos számításokra mindenképpen várni kell, addig legfeljebb valószínűsíteni lehet a gyorshajtás tényét, de a mértékét laikus nem tudja megállapítani. A KRESZ azt is kimondja továbbá, hogy a zebrát minden esetben óvatosan kell megközelíteni, függetlenül attól, hogy azon éppen akkor átkel-e valaki. "

Nekem nem a "motorosokkal" van a bajom. Vannak motoros ismerőseim akikkel nincs bajom. a bajom a felelőtlen emberekkel van, meg az olyanokkal mint ti, akik kapásból a motoros "testvért" védik akik felsőbbrendűnek érzik magukat a gyalogosoknál.

2009. szept. 5. 18:05
 17/24 anonim ***** válasza:
48%
rendben. a gyorshajtás miatt ott a pont. viszont ha gyorsan megy akkor le kell lépni??? (itt a pont)
2009. szept. 5. 20:04
 18/24 A kérdező kommentje:

milyen lelépni?

ha gyorsan hajt, akkor sokkal gyorsabban odaér mielőtt rendben észre lehet venni. amikor körbenézel, akkor nem feltétlen látod, hogy egy őrült repít 300méterrel előtted. és nem az út szélén ütötte el ahogy tudom, magyarul nem az volt, hogy hirtelen kiugrott elé, hanem valahol kintebb a zebrán.

ide-oda pont, mint valami gyerekes játék úgy kezeled. ....

2009. szept. 5. 20:16
 19/24 anonim ***** válasza:
53%
és te hallottál már olyanról, hogy futás? vagy ha körülnéz és úgy megy csigatempóban, átér. ha körülnéz, lát egy gyorshajtót és MÉGIS lelép, tempósan még átérhet. ha meg nem, akkor meg felteszik a netre "enyhe" (100 m, stb...) túlzásokkal és mindenki majd lehurrogja a motorost. Meg ha 29 évesen 3 gyereke van, nem vszínű, hogy itt most magyar emberről beszélünk...
2009. szept. 6. 09:36
 20/24 A kérdező kommentje:

Te tényleg nagyon hülye pitsa vagy bazz!

Bringát tolta, de ez mind1, is, enhogyműr át kelljen loholnom nehgy elüssön valami idióta a zebrán.

bazz te kaptál jogsit? elképesztő de tényleg!

2009. szept. 8. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!