Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tolatásnál kell nyomni a...

Tolatásnál kell nyomni a kuplungot?

Figyelt kérdés
És ha igen miért?

2013. jan. 25. 20:16
 1/5 anonim ***** válasza:
83%

Nem nyomni kell, hanem érzéssel csúsztatni.

Miért? Ha teljesen kinyomod nem haladsz, mert megáll az autó, ha nem nyomod vagy lefullad a motor (bár a mai elektronikák és főleg a diesel ezt nem engedi), vagy olyan sebességgel fog menni hátrafelé, hogy ember legyen a talpán aki olyan gyorsan tudja tekerni a kormányt.

Magyarul: nem mehetsz felengedett kuplunggal sem!

2013. jan. 25. 20:22
 2/5 szántóvető ***** válasza:
100%
akkor kell csúsztatni ha nagyon lassan tolatsz hogy le ne fulladj.bal láb a kuplungon,jobb a féken ha alapjárattal tolatsz.
2013. jan. 25. 20:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A hátramenet kapcsolásánál nem árt kinyomni (sokkal könnyebb úgy és nem is recseg), utána viszont fel kell engedni, mert különben az életben el nem indul az autó. Viszont tolatásnál általában csúsztatni szokás a kuplungot, mert az áttétele hasonló az 1. fokozathoz, így ha felengeded, már alapjáraton is rendesen megindul az autó, jóval gyorsabban megy, mint ahogy hátramenetben irányítani tudnád.
2013. jan. 25. 20:29
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi.
2013. jan. 26. 12:27
 5/5 pbiker válasza:

Hát ha jó nyomatékos dízeled van, és nincs megterhelve sőt még sík a terület is, akkor elég szerintem a kuplungot lassan engedni, a kocsi bőven elindul. Ha terhelt, akkor lehet hogy belefullad. Ilyenkor vagy pici gáz és rá a kuplung lassan, vagy lehet úgy is hogy kuplungot engeded lassan súrlódásig, ott megáll, rá a gáz és lassan tovább a kuplung.

Nekem benzines van, közepes nyomatékkal, én gáz majd kuplung ráenged technikával megyek.

2013. jan. 31. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!