Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől olajos a gyertya az autóba?

Mitől olajos a gyertya az autóba?

Figyelt kérdés
Nem indul ezért megnéztem a gyertyákat és tiszta olaj mind a 4.Sőt gyertya nélkül önindítózva is köpi az olajat a gyertyanyílásokon.Ez mitől lehet?

2013. jan. 25. 15:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Indítási problémák vannak hidegen!
2013. jan. 25. 22:44
 12/20 anonim ***** válasza:
Te mit értesz indítási probléma alatt? :)
2013. jan. 25. 22:48
 13/20 A kérdező kommentje:
Azt hogy hidegen nem indul be,de most már sehogy sem tudtam beindítani.
2013. jan. 25. 22:57
 14/20 anonim ***** válasza:

Jé, végre valaki akinél nem az az indítási gond ha nem indul az első fordulatra. :D

Viszont akkor sanszosabb a gyűrű is, de lehet az olajtól is, holnap kiderül van-e benne kompresszió, aztán okosabbak leszünk.

2013. jan. 25. 23:01
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha tocsogtak a gyertyák az olajban, akkor egyértelmű hogy nehezen fog beindulni. :)

180E alatt tényleg nem illene szanaszét kopni a gyűrűknek, de bármi megeshet - szokta erre egy autóvillamosságis ismerősöm mondani, hogy "láttam én már meggyfán pókot"...

Két helyről jöhet az olaj, vagy "lentről" (hengerfalon, a gyűrűk mellett) vagy "fentről" (szelepek/vezérmű felől), más lehetőség nem is igazán van. Fogy az olaj? Szoktál utántölteni? Mennyit és milyen gyakran?

Ahhoz hogy szinte szivattyúzza fel az olajat a gyűrűknek nagyon a végüket kell járniuk. Nézesd meg élőben, nézzétek át, mérjetek aztán kiderül a turpisság.

2013. jan. 25. 23:18
 16/20 anonim ***** válasza:
Kompresszió méréssel sok mindent nem fogsz megtudni, estleg annyit, jó-e vagy nem a kompresszió, mivel lehet a hengerfej miatt, a gyűrűk miatt, esetleg a kettő kombója miatt is rossz lehet a kompresszió.
2013. jan. 25. 23:30
 17/20 anonim ***** válasza:
Tanácsos lenne mérés előtt valahogy beidítani a járgányt, és vagy tíz kilcsit menni vele amúgy rendesen...akkor menézni a kompressziót, olajminőséget...melegítéskor meg kellene azt is sasolni, hogy látnak-e mögötted a füsttől?
2013. jan. 26. 17:29
 18/20 A kérdező kommentje:

Megmértem a kompressziót.

9.5 Bar a gyári. Itt 2 hengernél 8bar van,a másik 2őnél 6.5.

Úgy hogy valószínű gyűrűzni kell.

2013. jan. 26. 20:08
 19/20 anonim ***** válasza:
De az sincs kizárva, hogy a hengerfejed is kopott. Szóval nem feltétlenűl a gyűrűk állapotát tükrözi a kapott érték.
2013. jan. 26. 21:08
 20/20 A kérdező kommentje:
Mjad ha szét lesz bontva megmutatja magát.
2013. jan. 26. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!