Kinek volt már kisebb turbo diesel autója, amit motorfelújításig hajtott?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy hány km-t ment el míg oda jutott hogy motorfelújítás szükséges, milyen autó és kb. hány km-nél motorikusan mikre kellett költeni. (porlasztócsúcs, porlasztó, izzítógyertya stb.) Mikor kezdte el enni az olajat? Nagyobb diesel autósok válasza is érdekel természetesen. Bocsi ha kicsit hülyén fogalmaztam meg. Minden tapasztalat jöhet, akinek van kedve megosztani.2009. aug. 30. 19:07
1/5 A kérdező kommentje:
Nem turbos is jöhet.
2009. aug. 30. 19:10
2/5 anonim válasza:
Nekem volt motor felújított kocsim... Ha egy autó odáig eljut akkor azon már annyi minden szar lesz hogy anyagilag nem győzöd... Megcsinálod a motort beszarik a váltó ha az kész, elpusztul a futómű , ha azt is megcsinálod akkor szétmegy a radiátor, vagy hengerfejes lesz... Aztán lehet megint generálozni mert fogja azt eltöri a gyűrűt, ahogy nekem is csinálta...
Egy új dízel normális használattal tisztességesen betartott olaj és szűrőcserékkel sztem 500000km-t minimum elmegy, de ezt csak akkor ha gondos a gazdi... sajnos nálunk sokan 40ezer km-ként cserélnek olajat ami kicsit megviseli a motort, és jelentősen csökkenti az élettartalmat...
Merci 124-eseknél a népítéletben nem ritka az 1 millió km...
Gazdától függ....
3/5 anonim válasza:
Az előző vagyok. Az 500.000.-Km-t a ford, az opel, a suzuki, fiat stb kis dízelei simán tudják... rendszeres jó minőségű olajcsere és szűrőcsere a titka mindennek...
4/5 A kérdező kommentje:
Hello válaszoló! Nekem is van Fiesta 1,4Tdci 190ezernél járok, 56e km-rel vettem. Igazából azért kérdeztem, kíváncsi vagyok mit mennek el ezek a motorok és a többi diesel. Én annak ellenére hogy a gyártó 20ezret enged 15-nél cserélem a megfelelő minőségű olajat. Nekem bevált, kíváncsi vagyok mások véleményére is.
2009. szept. 2. 16:26
5/5 A kérdező kommentje:
Ja és még cserétől cseréig rátöltés nélkül elmegy, és még érzem benne azt az erőt mint amikor megvettem, gyakorlatilag 15ezer km-en kb 3dl-re tippelem az olajfogyasztását (mivel szemre alig vehető észre hogy csökkent volna a szint).
2009. szept. 2. 16:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!