Simson S51E Blokkjának a fényezése?
Üdv!
A simson-om blokk-ját szeretném fényezni!
Nyílván hőálló fekete festékkel.
Kérdésem: Ha lefújnám, nyáron a 40 Fokban mennyire melegedne jobban fekete színnel?
És ha így csekély lenne a hőmérséklet különbség ,akkor ,hogyan szokták fújni? Kell alapozni, csiszolni Stb ?
A blokk nem melegedik annyira, arra a normál festék is megfelel. A henger és a hengerfej sz amire hőálló kell.
Valamint a hőállóval van egy aprócska gond, többsége nem benzinálló...
Szóval ha pár csepp benya rácseppen a karbiból akkor szépen fémtisztára oldja, valamint az olajat se bírja a hőálló festék...
Fekete kétlem hogy jelentősen növelné a hőt, főleg hogy a fő hőleadó a henger és a hengerfej, nem a blokk.
Akkor a gengert és hengerfejet fesd hőálló feketével(130°C-nél már igencsak esedékes a dugó megszorulása, szóval ha 150°C-t kibír a festék akkor az már jó) de vigyázz rá addig amíg rá nem égeted(üzem melegen járkálsz vele egy kicsit, több nem kell neki)
A blokk többi részére meg jó a sima fekete festék is, nem fog leégni. Persze benzinállót vegyél mert a karbiból fog rá csöpögni egy kicsit.
Eloxálást írták már előttem, valóban azzal lenne a legjobb mert tartósabb mint bármilyen festék, és persze hő és benzinálló.
Csak a blokk mérete miatt ezt házilag aligha tudnád kivitelezni. Azt nem tudom hogy mennyiért csinálnák meg, úgy tudom nem épp olcsó, de ha érdekel a dolog akkor keress egy helyet ahol foglalkoznak eloxálással és kérj árajánlatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!