Miért tették ezt Így? Vagyis mi ennek a háttere?
Suzukiról van szó, nem érdekel, hogy meghalok benne, kÍméljetek is vele!
Ugyebár a sedanba gyártott legnagyobb motor térfogata 1600 ccm, ellenben a ferdehátúval, ami legfeljebb 1300 ccm (,ha jól tudom...).
Szóval mi okból pont a sedanba tették a nagyobb motort? Elvégre a ferdehátúnak (tudtommal) nagyobb csomagtere van, ergo nagyobb súlyt kéne elbÍrnia.
Talán "sportosabbnak" tervezték a sedant?
Illetve ti melyikre mutatnátok rá, ha esetleg ezek közül kellene választani, miért?
Ez esetben világos, köszönöm a választ!
Viszont úgy tudtam, hogy a ferdéből könnyedén ki lehet szedni az üléssort, Így pedig nem feltétlen kicsi.. Persze lehet, hogy rosszul tudtam! :)
A sedan 1.6-os motorja nem sportosabb, mint a ferdehátú 1.3-asa. A régi Swift-motorok közül a legveszedelmesebb a GTi-é, az is 1.3-as. Az 1.6-os motor inkább nyomatékosabb, jobban vonszolja a karosszériát.
Márpedig - ahogy előttem is írták - a sedan csomagtere nagyobb, mint a ferdehátúé. Az ilyen, sok karosszériaváltozatos autók általában úgy működnek, hogy a ferdehátúak csomagtere a legkisebb, ennél nagyobb a sedané, hiszen az olyasmi, mintha a ferdehátó karosszériájára biggyesztettek volna egy puttonyt. Ennél is nagyobb a kombi, aztán annyi a választék. A VW Golfokon ezt jól meg lehet figyelni, de a Toyota Corolla is ilyen, van belőle mindenféle változat.
Egyébként más eltérés is volt a sedan esetében: ezeken alapfelszereltségként volt hátsó kanyarstabilizátor is, ami a ferdehátúakon csak a GTi-nek járt. A GTi-nek azért, hogy sportos legyen, ne dőljön, a sedannak meg azért, mert ha rogyásig pakolt csomagtartóval elkezdett volna kanyarban billenni, azt nem sokáig tolerálta volna a futómű.
Szerintem a ferdehátú lakókocsi, a lépcsős pedig lakóhajó vontatásra lett kitalálva :D
Egyszerűen a sedan az gondolom egy drágább modell, amihez már lehetett kínálni egy nagyobb, drágább motort. Mintha egy utazólimuzin lenne, vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!