Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megbüntetnek ha nincs forgalmim?

Megbüntetnek ha nincs forgalmim?

Figyelt kérdés
Egy közeli amerikai rokonomnak van egy autója. Több éve garázsban áll és én szoktam ránézni néha. Sajnos egyáltalán nincs hajtva évek óta. A kocsi amerikai, amerikai rendszámmal(csak hátul). Jelenleg biztosítás sincsen rajta. Mivel az évek alatt összemocskolódott csöppet, szeretném elvinni egy benzinkútra letakarítani, megtankolni stb... Mivel nincs elől rendszám ezért elképzelhetőnek tartom, hogy a rend éber őrei felfigyelnének rám útközben és leállítanának. Mit csinálhatnának? Ha büntetnének hova küldenék a csekket?

2013. jan. 12. 00:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Bizony meg, több okból is. Forgalmi, rendszám és kötelező nélkül nem közlekedhetsz vele, Azt is megvizsgálhatják, milyen alapon vezeted, miért van ott ahol stb.
2013. jan. 12. 00:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Semmilyen magyar irata nincs a kocsinak. Egyedül valamilyen biztosítás volt rá kötve Magyarországon. Igazolni tudom, hogy miénk az autó. Úgy emlékszem félévente ki kellett menni vele az EU-n kívülre és vissza. Előbb-utóbb muszáj lesz vele menni egy kört, mert nem akarom hogy berohadjon. Fáj a szívem szegényke miatt rendesen...
2013. jan. 12. 00:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Persze, hogy meg. Érvényes okmányok nélkül nem közlekedhetsz vele.
2013. jan. 12. 00:58
 4/7 Takumi ***** válasza:
HA kérnél útvonalengedélyt?
2013. jan. 12. 01:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom rámszállna a vámhivatal, nem?
2013. jan. 12. 01:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Kicsit lehetetlen a helyzet...
2013. jan. 12. 01:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Vontasd el odáig, ha már benzinkúton akarod mosni.
2013. jan. 12. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!