Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogó kulturált, mindennapos...

Robogó kulturált, mindennapos használatra?

Figyelt kérdés

Utóbbi időben elkezdtem morfondírozni, hogy milyen ötlet lenne beruházni egy robogóra. Átlagosan heti 3x járok autóval, és csak városba, tehát ez olyan heti 40km-et jelent. Ezen kívül természetesen alkalmanként többet is, és városon kívül is. Mivel az autó megeszi/issza a maga 7 literjét, ezért pénztárca és ami fontos, környezetkímélőbb lenne egy kis robogó.

Milyet tudnátok ajánlani, ami árban is korrekt, és esetleg bevált típus? Kizárólag használt járműről van szó, és konkrét hirdetések is jöhetnek nyugodtan.

Természetesen mindenféle "tuningtól" mentesen vásárolnék csak robogót!

2013. jan. 10. 23:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ez nagyon változó! A Lead-ben 3.500 volt, most van nálam egy Suzuki, ebben 8.000 van. Ezek kb. 95-96-os évjáratúak.
2013. jan. 11. 08:43
 12/16 anonim ***** válasza:

Akármilyet veszel a lényeg az legyen, hogy legyen neve is! :)

Én a Piaggio-Gilera kettőst tudom javasolni, az Apriliát, vagy valamelyik Japánt.

Ezeket nézegesd meg a használtautón, a képesmotoron, és még az expresszen!

2013. jan. 11. 09:14
 13/16 anonim ***** válasza:

Üdv!

Én a Gilera runnereket ajánlom!

Ha normális gyárit találsz akkor azzal nem lessz sok gondot ha normálisan használod és karban tartod!

Elösször is nagyon kényelmes ,jobban megy mint a többi robogó(köszönhető a vízhűtésnek),és megbízhatóbb a többinél szerintem,Csak a lényeg a gyári állapot és a tunning mentesség legyen.

2013. jan. 11. 10:10
 14/16 anonim ***** válasza:

10 éves robogót nem nagyon kapsz 100.000ftért ha valami megbízhatót is szeretnél.

Én ezt ajánlom:

[link]

Nekem ilyen van. Ezzel járok dolgozni és jó időben amúgy is sokat használom, ugyanis olcsóbb a buszozásnál. A fogyasztása kb 3,5 liter, 4 literig még nem sikerült felvinni a fogyasztást. Pozitív rekord 3,0 l.

Az enyém nem eladó ugyanis ennyi pénzért nem adnám el. Nem is értem miért ilyen olcsó, miközben nagyon megbízható motor.

Ezt még tudnám ajánlani ha kicsit több pénzt szánsz robogóra.

[link]

Ha nem is 1,5 litert eszik de 2,5 liter alatt megáll a fogyasztása. Igaz hogy baromi lassú, ezért sincs rá kereslet.

2013. jan. 11. 10:14
 15/16 anonim ***** válasza:
Lemaradt: A km állást ne nézd mert mindenki oda tekeri a számlálót ahova akarja. Az állapot a fontos. Amúgy 30.000ft-ból felújítod a blokkot és hosszú évekig használod.
2013. jan. 11. 10:15
 16/16 anonim ***** válasza:

Kilóméterről:

Nos Én egy szezon alatt beletettem a robogómba 6000km-ert ,robogóval nagyon sokat szervízeltem (tunningolt volt),sokat szenvedtem vele.

Nyáron vettem egy nagy ETZ-zét és beletettem 7000km-ert minden gond nélkül úgy hogy hétvégente túráztam,és melóba jártam vele.Csak úgy nagyjából ezekkel a kilóméterekkel tudsz számolni ha használtságot nézel egy régebbi gépnél.Amúgy elképzelhető a kevés kilóméter is a gépeknél mert nem mindenki arra használja hogy a wcre is azzal menjen :)

A visszatekert gépeken észrelehet venni jeleket:pl ülés,markolat,lábtartó kopottsága,a motor festése is árulkodik.

Vásárláskor amit kérdezz:Ha kétütemű akkor csak fullszintetikus olajjal használta

garázsba volt e tartva (azokon állapota sokkal szebb)

Megkérdezed miért adja el.

Mik voltak vele a problémák.

Könnyen kell indulnia,alapjárata egyenletes legyen,a blokk felől amit nem szabad hallani az a fémes csiszolódás kopogás ciripelés,csörgés,csattogás.

ha nem fontos a sebesség akkor ajánlom a 4t-mert azokkal kevesebb a probléma mert nem pörög annyit mint a 2t.Ha 2t veszel abból érdemesebb vízhűtésest nézni.

Amit még érdemes megnézni az agumik állapota,mert valljuk be drága dolog a csere és kopott gumival könnyen ki lehet csúszni nedves úton,és még a zsandárok is megbüntethetnek érte.

2013. jan. 11. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!