Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse hogyan működik...

Kontaktlencse hogyan működik a mindennapos életben és mire kell odafigyelni?

Figyelt kérdés

Most megyek majd dokihoz csináltatni és ez ügyben érdeklődének...

És mennyibe kerülnek?

2013. jan. 9. 11:20
 1/5 anonim ***** válasza:

az optikus elmond mindent.

arra kell figyelned, hogy ne fordítva rakd be. érzed, ha mégis úgy sikerült (szúrni fog), meg látni is lehet.

a lencséknek van tartója, bennük a lencsefolyadékot naponta kell cserélni. legegyszerűbb, ha este lefekvés előtt, mielőtt kiszednéd a

lencsét, kiöntöd a régit, és töltöd az újat. aztán mehet bele a lencse.

a tartót a lencsefolyadékhoz adják.

lencsefüggő, de aludni nem ajánlatos bennük. átlsgban 8-10 órát ajánlott használni egy huzamban.

2013. jan. 9. 11:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Havi lencsét fognak felírni, ami azt jelenti hogy minden hónapban cserélned kell.

Amikor beteszed a lencsét arra kell figyelned hogy ne fordítva tedd be. Ha oldalról belenézel egy tálhoz hasonló a formája. Kifordítva pedig mint egy tányér.

Napi 8-10 órát lehet használni, a kiterjesztett viselésűt akár 16-20 órát is.

Amikor kiveszed akkor egy tárolóba rakod(amit a folyadékhoz adnak) és feltöltöd folyadékkal hogy ellepje a lencsét.

Tisztítani is kell. Mielőtt a tárolóba teszed, előtte a tenyeredbe cseppentesz egy kis folyadékot és az ujjaddal megdörzsölöd a lencsét.

Amúgy mindent elmondanak.

2013. jan. 9. 13:47
 3/5 A kérdező kommentje:

Azért kérdeztem mert nem Magyarországon lakom és az idegen nyelvet még nem értem 100%-ra ezért hogy már egy kicsit képben legyek.

Köszönöm a válaszokat!

2013. jan. 9. 17:14
 4/5 anonim ***** válasza:
Honnan gondolja bárki, hogy havit kap? A kéthetesek jobbak.
2013. jan. 25. 12:51
 5/5 anonim ***** válasza:
jobban elterjedt a havi, én pl nem is hallottam még két hetesről. az meg, hogy mi a jobb, erősen relatív.
2013. jan. 26. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!