Éjjel/nappali kontaktlencse?
Ha a be-kiszedést nem bírod, meg tudom érteni, de jó a havilencse. Nekem elég érzékeny volt a szemem, az első próbálnál 2 nővér feszítette a szemhéjamat, aztán 2*4 óra alatt sikerült 2x berakni... Aztán délutánonként és koránreggel próbálgattam, 1 hónap múlva percek alatt sikerült. Így 1 év után 10 sec alatt megvan az egész procedúra.
Én nem kockáztatnám a szemem épségét egy ilyen probléma miatt.
Persze ha más miatt kell, vedd úgy hogy nemírtam:)
Nekem is 1 óra volt mikor legelőször sikerült betenni a lencséket :D
Pár nap múlva ügyesebb leszel és kb 2 hét múlva már rutin dolog lesz.
Az éjjel-nappali lencsét se egészséges bennhagyni estére. Nekem ilyen van de nem aludtam még benne.
Nyugodtan bent lehet tartani 30 napig.(ebből 28 éjszaka)
Természetesen 2-3x naponta kell cseppet tenni a szemekbe.(amikor kiszárad és homályosodni kezd a látás)
Hozzátenném hogy a kontaktlencse NEM csúzhat a szemgolyó mögé.(nézz utána)A szemhéjra rátapadhat de ki lehet szedni! Úgy is ki lehet szedni hogy megpróbálod lefelé csúsztatni..a lényeg hogy nem kell megijedni.Ha felemeled a szemhéjad akkor a másik szemeddel láthatod hogy hol van és sokkal könnyebb lesz kiszedni.
Én minden nap kontaktlencsékben alszok. Reggel csipás lehet a szem de félbehajtott vattakorong hegyével szépen le lehet szedni.
Zuhanyozni is kontaktlencsében szoktam.Persze hajmosáskor csukott szemmel hogy nehogy belemenjen a sampon és amikor már lemostam a hajam akkor szárazra törlöm a szemem és utána a hajam is.Ha pedig véletlen belemenne akkor beleteszed a lencsét a folyadékba és 1-2 órát benne hagyod.
Volt úgy is hogy 1 hónapig bent volt vagy a hónap közepében kiszedtem tisztításra.belerakom a folyadékba egy két órára aztán mehet vissza.
NAGYON FONTOS :
Sok éjjel-nappali kontaktlencsét próbáltam de ebből csak egy volt olyan amit bent lehetett hagyni egy hónapig. Az a CooperVision Biofinity. Próbáltam a PureVision-t de az kiszárad és kiesik!Nagyon kellemetlen volt a szememnek éreztem hogy ott van. Az airoptix se jobb.Egyiket sem fogjátok bírni egy napnál tovább.
A biofinity-t ha behelyezed az nagyon jó érzés. az első nap kristálytiszta vele a látás.Ráadásul egész hónapban abszolút nem érezni hogy bent van.Ha kontaktlencse kell akkor válaszd a Biofinity-t.Legalább egyszer próbáld ki.Az igaz hogy drága de olcsóbb mint az egynapos és nem kell minden este kiszedni meg reggel újra berakni.Ezen kívül még a folyadék árát is megspórolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!