A2, most akkor a tömegnél a száraz tömeget kell nézni vagy a menetkész tömeget és hozzá kilowatt vagy lóerő?
maximális teljesítménye legfeljebb 35 KW (47.6 LE), amennyiben teljesítmény/tömeg aránya sem haladja meg a 0,2-es értéket
pl: yamaha tdr 125, száraz tömeg 88, menetkész ~105, 30Le=22Kw, maximum fojtással megy le 0,2 alá :S
értem, kösz a helpet
voltam bent autóiskolában, és mikor rákérdeztem a kiscsajnál, ő csak nagyokat nézett :D
Tudom ne ide tartozik de ezzel az a2 kategoriával adtak egy szrt a pofonnak :)
Mármint jó kitolják a korlátlan jogsi határát 24-re de már 18tól vezethet az ember 400-as gépet?Apám ,pont emiatt szoktak meghalni a fiatalok mert apuci befizeti iskolába megveszi a nagy gépet aztán kanyarvadászat során elszáll(tisztelet a kivételnek)
Viszont a kötelező protektorok,nem egy hülyeség mert akkor mindenkivel megvetetik és ezzel már későbbiekben nincs probléma,és talán kevesebben is halnak meg.Nekem milyen jó hogy letettem korlátlanra 3éve... :)
A kérdésedre pedig válaszolva szerintem a menetkész tömeget nézik ,bár ezt a csajszinak kellett volna megmondania,ezért remélem jól megbüntizted! :)
Üdv!
Eddig is vezethettél 400-as gépet, ugyanis 600-as Hornetet (78LE) is láttam 25kW-ra papírozva.
Viszont van értelme, könnyebb 35kW-s motort találni mint 25-öset, mivel az EU-ban kb 15éve létezik ez a kategória. Ja, és ugyanúgy beszámítják a korlátlanba mint eddig az Ak-t, tehát 20évesen megcsinálhatod a korlátlant, de addigra (legalábbis papíron) lesz gyakorlatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!