Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy opel astra classic 2...

Van egy opel astra classic 2 tipusú autónk, és ha erősebben megnyomom a féket megcsúsznak a kerekek száraz úton is, miért?

Figyelt kérdés
van benne ABS, blokkolásgátlós, téligumi is van rajta, és a totál száraz úton ha benyomom a fékpedált teljesen akkor elkezd zörögni, meg csúszni, miért?? nem blokkolhatna, mégis blokkol
2012. dec. 25. 17:40
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
ja és most lett 5 éves az autó
2012. dec. 25. 18:04
 2/13 Szolovjov ***** válasza:
Egy ABS-nek elég sok baja lehet, de a leggyakoribb az hogy tönkremegy az egyik induktív jeladó, ami a kerék forgási sebességét figyeli. Ettől simán jelentkezhet a probléma. Műszeres vizsgálattal megállapítható az érzékelők megfelelősége/hibája. De szerintem a diagnosztika is segíthet.
2012. dec. 25. 18:04
 3/13 anonim ***** válasza:

ABS probléma...

Első kérdés.. Nem lett ráhúzva menetközbe a kézifék?

Mert az ki tudja csinálni az ABS-t

Nem hiszem hogy egy 5 éves autón az elektronika adná meg magát. ha 20 éves lenne akkor talán de 5 évesnél kicsi rá az esély. Azért nézd meg nem csúszott e szét vagy nem vágta e el valami az abs vezetékeit. Ha levszed a kereket a féknyereghez menni kell 2 vezetéknek. az egyik a kemény olajcső (fém) a másik az abs vezetékei. (lágy gumicsöbe)

Ha ott minden oké akkor még esetleg az elektronika compjúter dobozába lehet baj.

2012. dec. 25. 18:19
 4/13 anonim ***** válasza:

Ha hibás lenne az ABS világítana az arcodba a hibajelző !

Világít ?

2012. dec. 25. 18:22
 5/13 A kérdező kommentje:
nem világít semmi, az nem lehet probléma h nagyon rossz benne most már az aksi? mert teljesen rossz, egy töltéssel 10 indítást bír, de még nem bírtam venni belé másik aksit, nem világít hibajelző, és egy párszor volt már olyan h kézifékkel lett vele elindulva véletlen, de csak pár métert mentünk vele úgy, meg nem teljesen volt behúzva, mert ha nagyon be lett volna húzva akkor fogta volna, de nem volt érezhető h fogja a kézifék!
2012. dec. 25. 19:31
 6/13 anonim ***** válasza:
Ez bizony probléma forrás ! Mert a vezérlők feszültség ellátása bizonytalan de ettől függetlenűl be kellene gyújtani a hiba lámpát ..........
2012. dec. 26. 07:07
 7/13 A kérdező kommentje:

ahaa, és mi adhatja a zörgő hangot?? jégen is ha elkezd csúszni zörgő hangot ad, de elég hangosat, régebben nem léptem rá sose így a fékre szóval nem is próbáltam h hogyan működik csak mostanában, meg volt h egy kereszteződésnél fékeztem, picit havas volt az út, és ott is beblokkolt, jégen se szabadna blokkolnia igaz??

téligumi van rajta, meg nem tudom mik, és zörögnek a kerekek vagy nem tudom mi, elöl tárcsafék hétul dobfékes, a műszerfalon meg nem világít semmi miután beindítottam csak a benzinszint jelző XD de az mindig, ha gyújtásra teszem akkor pár mp-ig felvilágít sokminden, pl biztonsági öv jelző, meg kiírja h abs, meg sok hülyeséget kiír, ha gyujtáson van, de ha bendítottam minden lámpa kialszik, ja meg az olajnyomás szokott világítani gyujtáson meg ilyenek

2012. dec. 26. 09:44
 8/13 Zsolt75 ***** válasza:
Azért azt is kalkuláljuk bele, hogy kiéghetett az izzó a műszerfalon......
2012. dec. 26. 16:59
 9/13 A kérdező kommentje:
nemhiszem hogy kiégett, mivel hogy 5 éves az autó, most lett egy két hónapja 5 éves, és még sohasem világított, gyárilag meg csak nem raktak bele sz@r izzót
2012. dec. 27. 09:15
 10/13 A kérdező kommentje:
de ugye az lenne a normális ha még jégen se csúszna meg, igaz?
2012. dec. 27. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!