Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Téli guminak a széles vagy a...

Téli guminak a széles vagy a keskeny a jó?

Figyelt kérdés
2013. jan. 9. 14:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
63%
keskenyebb a jobb
2013. jan. 9. 15:01
 2/17 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem minél szélesebb annál jobb , mert nagyobb felület érintkezik a talajjal.
2013. jan. 9. 15:01
 3/17 anonim ***** válasza:
pont azért rosszabb
2013. jan. 9. 15:02
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha szélesebb, nagyobb a teljes tapadó felület, de kisebb a nyomás, nem tud annyira belekapaszkodni a hóba. Tehát jobb a keskenyebb, ami jobban belesüllyed a kocsi súlya alatt a hóba.
2013. jan. 9. 15:04
 5/17 anonim ***** válasza:
0%
Tekintve arra, hogy a surlódás független az érintkező felületek nagyságától, így szerintem édesmindegy...
2013. jan. 9. 15:06
 6/17 anonim ***** válasza:
Keskenyebb jó télinek.
2013. jan. 9. 15:08
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
A felnidtől függ. Egy keskeny gyári suzukira, nem tehetsz széles felnit, úgyhogy tökmindegy. Egyébként természetesen minél szélesebb, annál jobb. Egy idióta haverom nyári gumikkal közlekedik pesten ebben a baromi nagy hóban. Nagy felnik vannak a kocsiján, amik nagyon nagyon szélesek is és tud azért vele közlekedni. Persze hülyének tartom, hogy nem vesz téligumit, de ha nem lennének szélesek a kerekei, már rég balesetet szenvedett volna, az biztos.
2013. jan. 9. 15:09
 8/17 anonim ***** válasza:
0%
szerintem ha minnél szélesebb annál jobb, mivel nagyobb a tapadás fékezésnél, kanyarodásnál, és gyorsításnál is, nagyobb felületen fekszik fel, jobban megbír kapaszkodni, szerintem...
2013. jan. 9. 15:21
 9/17 anonim ***** válasza:
keskeny : [link]
2013. jan. 9. 15:25
 10/17 anonim ***** válasza:

keskeny: [link]

Melyik a jobb télen a szélesebb vagy a keskenyebb abroncs?

Ez nem kérdés!!!

A keskenyebb, de lehetőleg azonos átmérőjű, vagy nagyon kicsit magasabb abroncsot kell feltenni.

Maximum két mérettel keskenyebbet, de nem alacsonyabbat: Pl.:175/70R13 helyett 155/80R13 az igazán jó téli. Azonban ebben az esetben már figyelembe kell venni a felni szélességét is.

Ehhez már szakember kell. Sokan állítják még a szakértők közül is, hogy szélesebbet. Ez egyszerűen nem igaz. Van néhány olyan helyzet, amikor jobb lenne egy szélesebb abroncs, (száraz hideg és autópálya) de nagyobbrészt a keskenyebb az előnyösebb. Meg vagyok róla győződve és évek tapasztalata is azt támasztja alá, hogy a keskenyebb abroncs használata több előnyt hordoz, mint hátrányt, míg a szélesebb téli guminál ez pont fordítva van.

2013. jan. 9. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!