Meg lehet-e biztosan állapítani utólag (pl. nívópálcáról vett mintából), hogy egy bizonyos típusú motorolaj van-e az autóban?
Egy megfelelően felszerelt laborban, a megfelelő minták birtokában biztosan össze tudják hasonlítani.
Az már más dolog hogy ennek az árából jópár olajcsere kijönne...
Ha arra gondolsz, hogy te pl vettél egy 5W-40-es olajat, de szerinted nem az van benne, azt lehet mérni, nem kell hozzá semmi minta. Egyedül egy kapillárviszkoziméter, egy pontos hőmérsékletet tartani tudó fürdő kell hozzá, valamint egy stopper.
Nem tart ezt sokáig megcsinálni.
Üdv: egy járműmérnök hallgató
Én ezért megyek be a szervízbe a kocsi után (márkaszervíz - mert fizeti a cég). Úgy, hogy ott állok és beszélgetek a szerelő kollégával nem fog más beleönteni. :)
Persze én sem szeretem ha fölöttem állnak, ezt szoktam sima szervíznél egy Mátyás portrével ellensúlyozni. Nem sok, de nem is okvetlenkedek, tudja a figura hogy nyugodtan rá is gyújthat, az sem zavar, sőt meg is szoktuk kínálni egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!