Könnyen észrevehető egy 125/50-es motor?
Attól függ milyen motorról van szó és hogy milyen a rendőr szaktudása a motorokhoz. 80 sa még hihető de 125 ös az már necces. Meg van pár banális árulkodó dolog egy 125-ön.
Mondhatni talán úgy nem veszi észre hogyha nemakarja vagy ha jó messzire elkerülöd a szervet és sose futsz össze járörrel.
Kb. 2 mp bárkinek, aki látott már motort közelről. A rendőrnek is.
Ez inkább arról szól, hogy 50%-uk nem akar vele foglalkozni, a másik 50% pedig úgy megb@sz, hogy szabadesésben fogsz kaksizni pár napig a manőver után :-)
Az 50/125 azoknak "való" akik:
- Tökösök
- Vállalják, hogy adni kell egy ötöst néha az igazoltató rendőrnek, ha nem akarnak balhét
- Felismerik, hogy mikor NEM SZABAD bizonygatni a rendőrnek, hogy "ötvenes ez biztos elvtárs", hanem csúsztatja a lét a forgalmiba
- Illetve ha olyan le mer lépni a rendőr elől
Ergo ha te nem ilyen vagy ne is próbálkozz mert csak megszívod.
Motortól függ.
Sok robogónál minimális különbségek vannak csak 50 és 125, sőt 250 cc verzió között. Van amelyiken csak a ráírt modellnév árulkodik (pl: a gilera runner).
Viszont, Yamaha Dt 125 éppen hogy nagyobb motornak néz ki, simán elmenne 250-nek ránézésre. Nem fogják bevenni neked, hogy ötvenes.
A hangján észre lehet venni.
Én nem vennék 125-öst 50es papírokkal, Lehet hogy ha 50-es endurom lenne akkor még nekem kellene bizonygatnom hogy az tényleg 50-es mert elég nagy felépítésű, csak a hangja más.
Idén tavasszal kezdem a 3. idényemet egy 1/8-ad literes Dt-supermotoval (egy idény nálam kb 2500km) eddig nem volt gáz, egyszer állítottak meg, 6.ban odagurultam, és elengedtek...Blokkon üsd le a 125feliratot, és kopogtasd bele az 50es feliratot. 2szerszám 10perc
7éve motorozok így, sosem volt vele baj, bár balesetet ne akarj okozni vele, mert akkor meghúzkodnak. tény hogy KOCKÁZATOS! én messziről kerülöm a szervet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!