Hogyan tudok a TZR 50-esre folytást?
Az a lényeg hogy ugye megy 90-et a motor de amikor a rendőr felállítja a futópadra akkor ne tudjon többet menni 45-nél.
Valami gombos megoldás ami lekorlátozza vagy mivel lehessen megcsinálni ezt hogy csak addig mig a rendőr teszteli 45-t menjen max de utána ha akarom újra 90-et
Gyújtással lehet variálni, csak kell egy kapcsolható tiltás és tudni hogy legmagasabb sebességben mennyi az a fordulatszám aminél 45-öt megy.
Valószínűleg a gyári elektronikájában nincs ilyen lehetőség, de pl. utángyártott előgyújtás-szabályzónál be tudod programozni - igaz attól még nem kapcsolható. Mindenesetre elektromos módon célszerű próbálkozni, hiszen azt tudod megoldani kapcsolóval kényelmesen.
Kell valami programozható gyújtásvezérlő, amiben két programot lehet tárolni és lehet köztük váltani. Az egyik a "rendes" program, amivel száguld a TZR, a másik pedig olyan, ami alacsonyabb fordulaton leszabályoz, nem hagyja mondjuk 5-6.000 fölé pörögni a motort (vagy mit tudom én, mennyi, a lényeg, hogy utolsó fokozatban se legyen nagy a végsebesség). Így aztán ha jaszkarizni akarsz, mehet a motor, mint az őrült, ha pedig szabályosságra vágysz, azt is megkapod. Igaz, ennek az ára bőven több, mint amit bármilyen 50-es motorra érdemes rákölteni, de a hobbik már csak ilyenek.
Azt viszont nem tudom, hogy milyen "futópadra" gondoltál, mert tudtommal a rendőröknek nincs mobil fékpadjuk, amivel végsebességet tudnának mérni.
A rendőr sose fogja tesztelni "futópadon", de még próbapadon sem! Ha gyanú merül fel, akkor berendelnek az NKH.hoz, de ott teljesítményt is tudnak mérni, így semmit se ér a gyújtás tiltás...
:)
Kb. senki se foglalkozik a tuning 50-esekkel, de még az 50-esként használt 125-ösökkel sem! Ezért kellene a rendszámosítás...
# 5
De még több hátránya lene, mint előnye... Ugye a sokezer Simson mindig itt lesz... Na, és te hogy reagálnál, amikor lakotterületen kívül 45-el pötyögne egy raklap robogós?:) Engem tuti szétb*szna az ideg... (Lehet téged nem.) Szóval nem csak jó lenne belőle.
Más: Nehogy azt hidd, a rendőrök nem tudják, hogy ezzel tudsz tépni... Tudják ők, csak azt is, ha betartanád a mopedes sebességkorlátozást feltartanád a forgalmat. A Simson is megy 60-at... Szvsz ezt egyáltalán nem nézik, csak a balesetezel, és bevizsgáltatják a mocidat. 125-ös már más tészta, azért basztatnak. De 2-3 év alatt sose szóltak érte, hogy többet megy a mocim. (Mentem egy úton barátnőmhöz, valószínűleg látták, hogy nem 50(azaz 45)-el, hanem, 55-60 között mentem, jöttem vissza, és akkor jutott eszembe, hogy ezek ismernek... Félrehívtak, de csak megnézte a papírjaimat. Szóval ezen ne parázz, és azért ne menj városban 90-el, még ha ötvenes géped is van. <- utóbbi csak jótanács.)
Ezt csak elektronikus folytással tudod elérni,most valahogy
[link] itt tudsz ilyet venni ha van.
Üdv!
FoLYtás nincs, foJtás van!
#6: Réges-régen nekem az út szélén akarta széttépni az engedélyemet (igen, akkor még papírból volt) a rend éber őre, mert bemért a radarpisztolyával. Igaz akkor még más idők jártak...
# 8
Lehet, hogy ma is akad ilyen... (Én csak ezt képzel em reálisnak, és a személyes tapasztalat ezt mutatja.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!