Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2004/2005-ös BMW 525d-t vennétek?

2004/2005-ös BMW 525d-t vennétek?

Figyelt kérdés
2,5 Millió kb.
2013. jan. 4. 19:32
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Itt a fent említett 530d:

[link]

[link]

2013. jan. 5. 17:23
 22/29 anonim ***** válasza:

"Már kétszer leírtam, ha a legolcsóbb dízeleket nézi, akkor csúnyán ráb@szhat. A benzinessel nem. "

Szóval egy benzines az örök élet. Az nem romolhat el. Köszönjük.

Ha megnézed a spritmonitort, több ezer autó átlagaként 3 liter különbség jön ki a két autó között úgy, hogy a németek inkább pályán járnak, ahol jóval kedvezőbb a benzines, mint városban. Azért 1200Ft 1000Km-en az nem kevés.

2013. jan. 5. 17:43
 23/29 anonim ***** válasza:

"Szóval egy benzines az örök élet. Az nem romolhat el. Köszönjük."

Nem, te is félreérted, vagy nem akarod megérteni- szerintem inkább a második mivel amit becopyztál abban le van írva. Én azt mondom, hogy egy mezei szívó benzines esetében jóval kevesebb a szopófaktor, mint a KÍNÁLAT LEGOLCSÓBB DÍZELEI esetében. Nincs turbó,DMF, esetleg DPF és "kényes" üzemanyag ellátórendszer. B@zzki még linkeltem is olyan dízelt, amit simán megéri bevállalni- ja csak az nem 2.5 milla.

" Azért 1200Ft 1000Km-en az nem kevés." (egy nullával elírtad :P )

Igen nem kevés, de

1200>100km

12000>1000km

120 000> 10 000km

És akkor feltételezzük a legrosszabbat. Bevállallja a LEGOLCSÓBB 525d ami grízes. Egy turbó felújítás simán beleszalad 120 000-ba, ha hozzáveszed a kötelezően cserélendő olajnyomó csövet, az olajcserét, ki/beszerelés munkadíját.. Hopp ez majdnem 200, és akkor felújítható. Ha nem - és nincs kontaktja - akkor új turbó+a sallang simán 400k felett van. Ennek az árából kijön 35 000km-nyi üzemanyag árkülönbözet. Ha lehal a DMF az megint 20 000km-nyi különbözet. Ha csak ez a kettő fossa össze magát, akkor ~55 000km-után lesz olcsóbb az autózás a csodadízellel.

De ha burzsujka csak évi 15 000-ert menne vele és 3 év után kidobja a kocsit, mert kap/vesz másikat akkor gyakorlatilag mínuszban van a benzineshez képest. Nyilván, ha 10 évig használni fogja, akkor jobban jár a dízellel és akkor is ha egy normális - nem a legolcsóbbak közül való - példányt tud megvenni.

Te meg gyakorold a szövegértelmezést.

2013. jan. 5. 18:10
 24/29 Bence_ ***** válasza:

BMW nagyon jó autó!

Csak 300-400k km után van ami elfárad benne.

Sokan tényleg elhiszik, hogy diesel bmw-ben 7 évesen csak 80000km van.

Ezért kell felhívni a szervizt és kiderül, hogy az első 3 éveben beletekertek 200k-t.

Ha valamelyik tetszik az legyen az első, hogy elviszed egy szervizbe ahol gépre rakják. Sok mindent elmond magáról az autó :)

2013. jan. 6. 10:51
 25/29 anonim ***** válasza:
Ha megveszi a kínálat legolcsóbb benzinesét, ugyanúgy rábaszik! Azért ez nem 1.4-es Astra, amire azt lehet mondani, hogy egy benzines szögegyszerű, és nincs minek elromolni benne. Ha szart veszel, az sose lesz jó, akármilyen üzemanyag hajtaná.
2013. jan. 6. 12:25
 26/29 anonim ***** válasza:

Itt valamiért mindenki azt hiszi, hogy a benzinest úgy tervezték, hogy nem kell vinni a szervizbe, pedig néha arra is ugyanúgy kell költeni súlyos százezreket, mint a dizelre. Nem egy esetet láttam már, hogy valaki szopott egy benzines autóval, a másiknak meg az ugyanolyan dizel autóval semmi baja nem volt, ráadásul a dizel fele annyit evett.

Én azt ajánlom a kérdezőnek, hogy vegyen 3 milláért egy ilyen autót, ahogy mondták már előttem is, meg mint kiderült, van ennyi pénz. Nincs értelme a legdrágábbat venni, és hidd el, megspórolsz annyit az üzemanyaggal a benzineshez képest, hogy tudd szervizelni rendesen, a másik dolog, hogy a benzinesnek kétszer annyi nyomatéka van, és sokkal jobb vezetni, mint egy benzines. Már csak ezért is megéri dizelt venni.

2013. jan. 6. 12:40
 27/29 A kérdező kommentje:
3 millióért már 2006osakat is lehet. jobb egy idősebbet ugyanennyiért?
2013. jan. 6. 13:15
 28/29 Bence_ ***** válasza:

Állapotot vegyél ne számokat.

Jó E39 fényévekkel jobb mint egy szakadt E60.

2013. jan. 6. 15:27
 29/29 anonim ***** válasza:
E36 320d bőrrel klímával? :P vagy egy kb. 2003-as X5?
2013. jan. 6. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!