Fogós kérdés! 50-es robogóknak (pl. Honda Dio, Suzuki Sephia) a variátoros hajtása milyen áttételi arányt képes megvalósítani?
A villanymotornak a szíjhatjtásához alapból tudsz szerezni különböző áttételű hajtómicsodát :)
Ha szabályozni szeretnéd a villanymotor fordulatát akkor rá kell kötni egy frekvenciaváltót.
Mit szeretnél csinálni?
Egykettő oszlopos fúróban úgy van megoldva a fokozatváltás hogy a 3 korong van egymáson amiket a szíj hajtja és és onnantól már úgy pakolod a szítaj ahogy akarod.
Szerintem ha kitudod próbálni egy 220-as motor teljesítményét és azon milyen korongozni akkor próbáld ki mert lehet hogy úgy azzal is tudsz dolgozni.Amúgy szerintem nem baj az ha gyorsabb,csak ne essen le róla szétkenve engem és a szobát is :)
Ha még sem jó a sebesség ,az áttételt tudod változtatni ezekkel a különböző méretű meghajtó csigákkal.
Amúgy amit eredetileg gondoltál hogy egy robogó vaiátorát áttenni azzal nem mennél sokra mert ugyebár a motor fordulatától függ hogy milyen sebességbe teszi magát,elöl a varió görgők is sebességre muzdítják meg a kúpot,hátúl pedig egy nyagy rugó nyomódik ki.Tehát az max akkor volna jó ha fokozozatkapcsolós motorod lenne.
VAn még egy ötletem:
Menj fel a [link] és ott nézelődj vagy kérj segítséget,ott tuti van megoldás.
Még egy lehetőség:Valamiből kivenni a fokozatkapcsolót és áttenii,bár ez lehet hogy hülyeség,nemtudom annyira nem értek az elektronikához.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!