Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fogós kérdés! 50-es robogóknak...

Fogós kérdés! 50-es robogóknak (pl. Honda Dio, Suzuki Sephia) a variátoros hajtása milyen áttételi arányt képes megvalósítani?

Figyelt kérdés
Szükségem volna egy változtatható áttételre, amivel egy villanymotorral hajtott gép tengelyének fordulatszámát tudom bizonyos keretek közt szabályozni. Egyszerűbbnek tűnik egy kész variátoros hajtást felhasználnom, mint "kifejleszteni" egyet.

2013. jan. 4. 15:02
 1/5 anonim ***** válasza:

A villanymotornak a szíjhatjtásához alapból tudsz szerezni különböző áttételű hajtómicsodát :)

Ha szabályozni szeretnéd a villanymotor fordulatát akkor rá kell kötni egy frekvenciaváltót.

Mit szeretnél csinálni?

2013. jan. 4. 16:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Fazekaskorongot szeretnék villanymotorral meghajtani. A frekiváltó-tudtommal-elég költséges és nem minden fordulatszámon tudja a motort jó hatásfokkal működtetni.Szerintem jobb volna a motort névleges fordulaton hajtva inkább az áttételt változtatni.
2013. jan. 4. 23:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Egykettő oszlopos fúróban úgy van megoldva a fokozatváltás hogy a 3 korong van egymáson amiket a szíj hajtja és és onnantól már úgy pakolod a szítaj ahogy akarod.

Szerintem ha kitudod próbálni egy 220-as motor teljesítményét és azon milyen korongozni akkor próbáld ki mert lehet hogy úgy azzal is tudsz dolgozni.Amúgy szerintem nem baj az ha gyorsabb,csak ne essen le róla szétkenve engem és a szobát is :)

Ha még sem jó a sebesség ,az áttételt tudod változtatni ezekkel a különböző méretű meghajtó csigákkal.

Amúgy amit eredetileg gondoltál hogy egy robogó vaiátorát áttenni azzal nem mennél sokra mert ugyebár a motor fordulatától függ hogy milyen sebességbe teszi magát,elöl a varió görgők is sebességre muzdítják meg a kúpot,hátúl pedig egy nyagy rugó nyomódik ki.Tehát az max akkor volna jó ha fokozozatkapcsolós motorod lenne.

VAn még egy ötletem:

Menj fel a [link] és ott nézelődj vagy kérj segítséget,ott tuti van megoldás.

Még egy lehetőség:Valamiből kivenni a fokozatkapcsolót és áttenii,bár ez lehet hogy hülyeség,nemtudom annyira nem értek az elektronikához.

Üdv!

2013. jan. 5. 09:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, már sok megoldáson elgondolkodtam ( bármennyire nevetséges, gondolkodtam már lánchajtás és bicikliváltó kombinációján is), de legjobb a fokozatmentes szabályozás volna. A robogó variátorából kiiktatnám a görgős állítómechanizmust és "kézzel" állíthatóra alakítanám. Főleg azért, mert a robogó 6000-et pörög, a villanymotor meg 1380-at. De lehet, hogy mégiscsak a frekvenciaváltós megoldás lesz jó.
2013. jan. 5. 22:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem azért de akkor már tényleg egyszerűbb bicigli hajtáson gondolkozni és az beszerezhetőbb bontott alkatrészeket.
2013. jan. 5. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!