Használt autó vásárlás, átírási problémákkal?! (részletesebben alul)
Eladó vásárolt egy autót, de azt most eladná úgy, hogy nem történt meg a 15napon belüli átírás. Ilyenkor kit, milyen felelősség terhel? Egyántalán eladhatja, amíg nem iratta át a nevére?!Vagy csak átiratás után?!
Köszönöm a segítséget előre is!:)
de akkor nem kéne ott lennie az előző tulajnak is az adás-vételi kitöltésénél?! így nem olyan mintha előző tulaj nevében adná el?!
és tegyük fel megveszem, megyek okmányirodába átiratni, akkor nem engem fognak megbüntetni, amiért nem volt időben meg a dolog?!vagy a mostani adás-vételi dátum lesz a kiindulópont?!
Az autó a tied tehát te adod el és a te nevednek kell az adásvételin lenni. Az , hogy nem írattad a nevedre az baj!
Ha más nevével adod el az autót az meg okirat hamisítás és büntetik !
Mennyivel járt le a 15 nap?
Át kell íratnod a nevedre és csak úgy tudod eladni , eredetvizsgával és törzskönyvel.
Értem tehát nem te adnád el hanem vennéd.
Én a helyedbe csak olyan autót vennék aminek rendezettek a papírjai.
Mikor autót vásárolok az eredetvizsgánál is ott szoktam lenni. Így elvileg tiszta ügy....
Mindenképp azt tanácsolom, hogy csak olyan autót vásárolj meg aminek a papírjai rendben vannak.
Műszakilag vizsgáld, vizsgáltasd át egy állapotfelméréssel.
Meg kell vizsgálni pl festékréteg vastagság mérővel, hogy volt e törve stb stb.
Sajnos én 1x az életben ezzel ráfaragtam, azóta tudom, hogy mit kell nézni és mit szabad megvenni.
Rengeteg használt autó van, sajna sok a necces közte, de ami a lényeg: van választék így nem vagy kényszerítve, hogy kétes kocsit vegyél. Érdemes tutira menni ha már megvan a legjobbnak tűnő.
Egy állapotfelmérés pár ezer forint, de ha mellényúlsz akkor százezreket bukhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!