Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt autó vásárlás,...

Használt autó vásárlás, átírási problémákkal?! (részletesebben alul)

Figyelt kérdés

Eladó vásárolt egy autót, de azt most eladná úgy, hogy nem történt meg a 15napon belüli átírás. Ilyenkor kit, milyen felelősség terhel? Egyántalán eladhatja, amíg nem iratta át a nevére?!Vagy csak átiratás után?!

Köszönöm a segítséget előre is!:)

2013. jan. 3. 18:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Adás-vételivel persze, hogy eladhatja. De ha még a másik tulaj nevén van, hát akkor az ő nevét kell átírni a tiedre.
2013. jan. 3. 18:29
 2/9 A kérdező kommentje:

de akkor nem kéne ott lennie az előző tulajnak is az adás-vételi kitöltésénél?! így nem olyan mintha előző tulaj nevében adná el?!

és tegyük fel megveszem, megyek okmányirodába átiratni, akkor nem engem fognak megbüntetni, amiért nem volt időben meg a dolog?!vagy a mostani adás-vételi dátum lesz a kiindulópont?!

2013. jan. 3. 18:57
 3/9 Zsolt75 ***** válasza:
44%

Az autó a tied tehát te adod el és a te nevednek kell az adásvételin lenni. Az , hogy nem írattad a nevedre az baj!

Ha más nevével adod el az autót az meg okirat hamisítás és büntetik !

Mennyivel járt le a 15 nap?

Át kell íratnod a nevedre és csak úgy tudod eladni , eredetvizsgával és törzskönyvel.

2013. jan. 3. 19:48
 4/9 A kérdező kommentje:
megyek megnézni egy autót, az eladó közölte velem ezt előre telefonban, hogy ő nem iratta át időben.. én pedig az új vevő lennék.. (valószínűleg csak megtekintés lesz, vásárlás még biztos nem, csak érdekelne ez nekem mekkora hátrányt jelent?!..ha úgy döntenék)
2013. jan. 3. 21:23
 5/9 A kérdező kommentje:
most olvastam vissza, hogy nem volt elég egyértelmű a kérdésem, de így már szerintem világos :)
2013. jan. 3. 21:25
 6/9 Zsolt75 ***** válasza:
100%

Értem tehát nem te adnád el hanem vennéd.

Én a helyedbe csak olyan autót vennék aminek rendezettek a papírjai.

Mikor autót vásárolok az eredetvizsgánál is ott szoktam lenni. Így elvileg tiszta ügy....

2013. jan. 4. 08:22
 7/9 A kérdező kommentje:
úgy lesz, köszi! kicsit gyanús nekem ez, de azért elmegyek megnézni az autót.. hátha most jobban meg tudom nézni ezt a típust, mert eddig csak kereskedőknél szaglásztam.. :) (első autó lesz, próbálok résen lenni)
2013. jan. 4. 10:08
 8/9 Zsolt75 ***** válasza:
100%

Mindenképp azt tanácsolom, hogy csak olyan autót vásárolj meg aminek a papírjai rendben vannak.

Műszakilag vizsgáld, vizsgáltasd át egy állapotfelméréssel.

Meg kell vizsgálni pl festékréteg vastagság mérővel, hogy volt e törve stb stb.

Sajnos én 1x az életben ezzel ráfaragtam, azóta tudom, hogy mit kell nézni és mit szabad megvenni.

Rengeteg használt autó van, sajna sok a necces közte, de ami a lényeg: van választék így nem vagy kényszerítve, hogy kétes kocsit vegyél. Érdemes tutira menni ha már megvan a legjobbnak tűnő.

Egy állapotfelmérés pár ezer forint, de ha mellényúlsz akkor százezreket bukhatsz.

2013. jan. 4. 10:25
 9/9 A kérdező kommentje:
igen, állapotfelmérés nélkül nem veszek! szerencsére van egy szerelő ismerősöm aki tud majd segíteni..
2013. jan. 4. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!