Bosch vagy Varta akkumulátorok jobbak?
Kinéztem két típust. Mindkettő ugyan olyan kapacitású, ugyan olyan indítóáramú, ugyan olyan technológiájú, ugyan olyan fizikai méretű és forintra ugyan annyiba is kerülnek ugyan abban a boltban.
Melyiket vegyem?
Súlyra is egyforma a kettő és ha jól látom mindkettő gyártója a Johnson Controls.
Van egyáltalán különbség a kettő között? Vagy vegyem azt, amelyiknek jobban tetszik a burkolata? :)
Olyat vegyél ami nem fél vagy több éve van a boltba nézd meg mikori gyártású
Rajta kell lennie!
A feliraton kívül semmi sincs az adott estben ezek szerint. A Varta vezető gyártó és biztos jó. Ennek ellenére nekem a Vartával csak rossz tapasztalatom volt és sok történetet hallottam, amelyek nem vetnek rá jó fényt. A Bosch akksik pedig nekem mindig nagyon jól beváltak. Soha semmi baj, hosszú élettartam, meglepő történetek tudnék mesélni a strapabíróságról. Elvileg mélykisült akksi további használatáról. Annyira jók, hogy nekem egy elég nagy kapacitásút még el is loptak autóból, kertből, ráadásul két hetes volt. Ám ismerek olyan embert, aki pont fordítva, a Vartával van jóban és a Bosch pedig csak rossz tapasztalatokat eredményezett neki.
Ez egy örök rejtély, magam is szeretnék a végére járni :)
Hallgass a szívedre, vedd azt, amelyiket jobban tetszik, akár indok nélkül is.
A családban lévő másik autóban Bosch Silver volt. Az kerek 10, nem elírás tíz évet bírt. Még meg van a számlája 2002-ben lett véve, idén ősszel kellett cserélni. Kicseréltük ilyen olcsóbb áruházi Bosch S3-asra. Most hogy ilyen hideg lett és az autó 5 napot állt kint a hidegben teljesen lemerült. Egyet tekert az önindítón és kész. Egy 3 hónapos akksi!
A töltés tuti hogy jó, tehát az akkumulátor nem volt egészen 100%-os.
Garancia persze csak akkor van ha az ember szervizben számlával szerelteti be. Én meg két csavar meghúzásáért nem a sarun, nem vittem szervizbe. Úgyhogy úgy tűnik buktuk ezt a Boscht. Ezért félek tőle. De lehet hogy csak kifogtunk egy hibás példányt.
Vartám még nem volt, de jókat olvastam róla. Külföldön állítólag 5 év garancia jár rá az itthoni 2-vel szemben. Tehát annyira nem lehet rossz.
Azt hozzáteszem, hogy a Bosch-ban mindig is. a Silver sorozattal voltak ezek a kedvező tapasztalataim. Az áruházival nemigen.
Az se mindegy az élettartam szempontjából, hogy mennyit rázkódik az akkumulátor:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__382..
A dízel Mercimben jelenleg 8 éves a Varta aksi, és pöcre indul, pedig a szabadban parkolok vele.
Az előző Varta, 12 évig bírta!!!
Nem vennék Boscht.
Én a Bosch-ra esküdtem, mert előző autómban 9 évet bírt ki kétszeri feltöltéssel. Az utána következőt nagyáruházban vettem, már egy év után kezdte megadni magát.
Most Vartát vettem, de még nincs tapasztalatom vele, mert egyelőre a szekrényben csücsül..
Nem tudtam dönteni, úgyhogy találomra megvettem az egyiket. Ha nem válik be akkor legközelebb a másikat veszem.
Amit most vettel: Bosch Silver Plus S5, 77Ah, 780A (EN)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!