Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudom kiszamitani az...

Tibi94 kérdése:

Hogyan tudom kiszamitani az automnak a fogyasztasat.1,4 bezines motor. Valaki le irna reszletesen?

Figyelt kérdés
2012. dec. 27. 08:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha kocsidban nincs olyan fedélzeti komputer ami mutatja, akkor a következőt javaslom a pontosabb számítás érdekében:

-teletankolod a kocsit, nullázod a napi számlálót mielőtt elindítod a motort.

-mész vele sokat, legalább 200 km-t, de a legjobb, ha addig nem tankolsz, amíg az ún. csórójelző ki nem gyullad.

-ismét telitankolod, és az ekkor tankolt mennyiségből és a km-óra állásból kiszámolhatod az átlagfogyasztást.

Példa:

mentél 700 km-t, második telitankra meg 35 litert kellett beletenni a kocsiba, akkor 35/7= 5 literes fogyasztás 100 kilométerenként.

2012. dec. 27. 08:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyetértek az elsővel,de nem komplikálnám szét ennyire.Én teletank után mindössze 100 km-t mennék,hiszen arra vagyok kíváncsi,mennyit tudok rátölteni...

Pontosan annyi lesz az autó fogyasztása 100-on.

2012. dec. 27. 10:11
 3/5 anonim ***** válasza:
második válaszoló megoldásá választanám én is.
2012. dec. 27. 10:45
 4/5 anonim ***** válasza:
A 100km-es megoldással az a baj, hogy mérési pontatlanság esetén túl nagy a fogyasztásban az eltérés. Ha mondjuk fél liter pontatlanság van, akkor az 100km-nél fél liter fogyasztásbeli pontatlanságként fog megjelenni, míg 1000km-nél csak fél deci. Jártam úgy, hogy csurignyomtam az autót, beindítottam, majd hallottam, hogy folyik lefelé a gázolaj, mint a lefolyón. Még 1 litert rá tudtam volna tölteni, pedig telinek látszott.
2012. dec. 27. 11:09
 5/5 anonim ***** válasza:

#4--->Az már egy máskérdés,ki hogyan tudja full teletankolni az autóját...

Maruti pl.csak úgy megy tele,ha közben rázod a kasznit...XD

2012. dec. 27. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!