Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tetőcsomagtáró nagyon befolyás...

Tetőcsomagtáró nagyon befolyásolja az autó fogyasztását?

Figyelt kérdés

mindig fenn van a tetőcsomagtartó + egy kerékpárszállító , és úgy vettem észre hogy amikor nem volt fenn akkor is 7litert fogyasztott kb az autó és most is ,vagy ez csak nagyobb sebességnél számít ? mert ahol járkálok max 80-90nel lehet menni de azt is ritkán inkább a városba mászkálok ahol ugye 50es tábla van , csak azért merült fel bennem ez a kérdés mert hallottam, hogy a tetőcsomagtartó nagyon megnöveli a fogyasztást

előre is köszönöm a válaszokat!! És Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek

2012. dec. 25. 14:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Annyira kicsi az "ütköző" felülete a levegővel hogy nem fog sokkal többet fogyasztani ,de amennyivel többet fogyaszt azt egy lejtőn motorfékkel meg is tudod spórolni :)
2012. dec. 25. 14:13
 2/6 anonim ***** válasza:
a csomagtartó is megnöveli nagyobb sebességnél minimálisan, de inkább a tetőboxok (nálam 1 litert tett rá, és csökkent a végsebességem kb 5-10 km/h-val)
2012. dec. 25. 14:15
 3/6 anonim ***** válasza:
azt olvastam plusz 1 liter, én mindig leveszem ha nem köll
2012. dec. 25. 15:29
 4/6 anonim ***** válasza:
A sebesség növekedésével exponenciálisan növekszik a légellenállás hatása. Városban nem jelentős, de kb 90-100 körül érezhteően megjelenik.
2012. dec. 25. 15:34
 5/6 anonim ***** válasza:

nemáááá válasza:

Itt a pont :)

2012. dec. 25. 16:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Ótópályán Ótóúton igen. A légellenállása miatt. De amik ilyen íves szánkótalphoz hasonlók amiket az újabb kombi autókon látunk és a síboxokat szokták felszerelni azok fogyasztásba szinte semmit nem növelnek. Jó ruszki kockaladára szoktak a piacosok a 20 kilós zártszelvényből lévő tetőcsomi az biza fogja a levegőt. Amúgy a fene gondolná de az aerodinamika sokat számít a fogyasztásba. dugd ki a a kezed 100 nál az ablakon és rájössz. egy tenyérnyi területen is tud tolni a menetszél vagy 2-3 kilóval. És az is a motorra terhelődik fölöslegesen.
2012. dec. 25. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!