Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy új KIA Picanto-m,1.2-e...

Rédei Róbert kérdése:

Van egy új KIA Picanto-m,1.2-es és a gyári könyvében 4,5-4,8 l átlagfogyasztást írnak neki. Nálam 5,8 l alá nem megy. Ez mitől lehet? Nem jól lett bejáratva a motor? (most 2.500 km van benne) Hogyan tudnám lecsökkenteni a fogyasztását?

Figyelt kérdés
2012. nov. 19. 12:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Ugye tél van, ezért eleve kicsit többet fogyaszt. Hogyan használod? Milyen távot teszel meg vele? Nem te kérdezeted nemrég, hogy milyen autót vegyél városi, rövidtávú furikázásra?

Ha igen, akkor megintcsak ott a válasz: még be sem melegszik a motor, már megállsz vele, plusz a sok lámpa, dugó a városban. Ezek mind befolyásolhatják.

Nekünk "régi" Picantónk volt, 1.0-ás, annak a fogyasztása 5,1 alá sosem ment. Az is autópályán volt, nyáron.

2012. nov. 19. 13:15
 2/6 anonim ***** válasza:

na, az előttem szóló pontosa írta le , mi az ok...a gyárak majdnem laborkörülmények közt állítják be azt a fogyasztást, amit Te boldogan olvasol, mikor vásárolod a járgányt... aztán jön a valóság..

nem tudom az új Picantonak milyen (korszerű) motorja van, de próbáld meg a 100 as benzint... vagy shell nitro+racing, vagy omv 100..az én autóm ugyanazzal a vezetési stílussal nyáron másfél, télen fél literrel kevesebbet fogyaszt a gyári normától, mintha 95 össel járnék...azzal mindig többet evett 2 literrel...

fontos a motorolaj viszkozitása(SAE).. vadonat új autóba (én) csakis nagyon híg, minőségi szintetikus olajat teszek.. (SAE: 0w30, 5w40, API: SN)örökké fog a motor tartani...meg egy napig.

Príma a utó a picantó, ne vágd haza mindjárt az elején... örök darab...

2012. nov. 19. 18:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nyilván igyekszem kímélni :) Az első válaszadó kérdésére válaszolva, nem én kérdeztem, hogy milyen autót vegyek... és háát igen főleg városban szoktam használni, a leghosszabb út, amit eddig mentem vele egy huzamban csak 150km volt, de napi használatban van az autó. Mindig shell-nél vagy omv-nél tankolok, de 95-öst próbáltam eddig még csak.
2012. nov. 19. 20:19
 4/6 anonim ***** válasza:
jó hogy írtad a városi használatot... a sűrű hidegindítás, a kevés km. ugyan nem nagy hátrány, de odafigyelést kíván... ennek fényében tankolj 100-ast, most nem részletezem miért...próbáld ki, főleg nagy mínuszokban praktikus...mint ahogy nagy mínuszban a híg szintetikus olajjal lényegesen könnyebb indítani...
2012. nov. 20. 09:53
 5/6 A kérdező kommentje:
Rendben kipróbálom! Köszi szépen! :)
2012. nov. 20. 10:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Télen az 5,8 liter bejáratós 1,2-estől nem sok, lesz az még jobb is. Ha nem, az se baj. Öregapám ezres Corsája is bekapott télen 5,7-et, mondjuk fűtöttem is a -10 ben, hó is volt, ráadásul meg is hajtom, mert gyenge mint a harmat.
2013. aug. 26. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!