Mit csináltok ilyenkor, volt már veletek hasonló?
Tegnapelőtt jöttem haza az M6-os pályán Budapestről Pécs irányába. 130-cal mentem a belső sávban, épp egy lassabb utánfutót húzó, azt hiszem szerb rendszámú dobozos autót előztem volna. Már kb 40-50m-re voltam tőle, mikor az utánfutóról elkezdtek kb 1m hosszúságú vascsövek szikrázva lehullani elém. Kettő pont a belső sáv felé pattogott felém.
Én elég intenzívet fékeztem és manőverezéssel meg tudtam közölni az elsőt. Pont a két kerék között ment át. Szerencsére mögöttem csak távol jöttek, így nem kellett attól tartani, hogy rám futnak.
Na jó, gondoltam, ezt megúsztuk. Váltó vissza 4-esbe, és gyorsítottam volna. Ekkor száguldott felém a második cső. Megint ugyan ez a manőver, de ekkor valami puffant. Attól féltem, hogy valahova a karosszériának csapódott a cső. Tükörből nézve nem láttam sérülést. Az autó is ment, nem rázott. A guminyomást is ellenőriztem, minden rendben. Ekkor gyorsan lehagytam ezt az autót, nehogy megint potyogjon róla valami. A sofőr szerintem semmit sem vett észre az egészből. Én meg mással voltam elfoglalva, mint hogy elkezdjek neki, villogni, dudálni.
Aztán az első pihenőnél megálltam körbenézni az autót. A kaszni is megúszta.
Vagy az volt, hogy az alvázon talált el valamit. Vagy szerencsés esetben az adott ilyen hangot, ahogy a bal hátsó kerékkel rámentem. Nem fémes csattanó hang volt, hanem inkább halkabb puffanás.
Tudom, kellett volna valahogy. Bár utólag ha már előtte vagyok hogy csináltam volna pontosan?
De leginkább ott akkor a saját és az autóm épségével voltam elfoglalva, na meg azzal, hogy minél előbb a lehető legtávolabb legyek tőle.
Meg persze még egy percig az is átfutott rajtam hogy 130-nál ilyen kormánymozdulatokat végezve nem sok kellett volna hozzá, hogy a szalagkorlátra kenődjek.
előtted potyog a vasanyag, te meg gyorsítasz...
GRATULA!
Ha rámentél volna azt észreveszed. Valószínűleg az alvázon vagy a karteron/kipun koppant egyet, ha aláfekszel meglesz a nyoma is.
Egyébként ilyenkor vészvillogó be, kimanőverezed a csöveket (vagy mást),célszerű kihasználni a leállósávot ha üres a pálya.
Aztán atomgyorsan megelőzöd a gépet, leengeded az ablakot, vészvillogó vissza, és szépen kiteszed a kezed, aztán elkezded fel-le mozgatni hogy ugyan álljon már le, mert elhagyta a dolgait. Egyetemes jelzés, mindenki ismeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!