Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit csináltok ilyenkor, volt...

Mit csináltok ilyenkor, volt már veletek hasonló?

Figyelt kérdés

Tegnapelőtt jöttem haza az M6-os pályán Budapestről Pécs irányába. 130-cal mentem a belső sávban, épp egy lassabb utánfutót húzó, azt hiszem szerb rendszámú dobozos autót előztem volna. Már kb 40-50m-re voltam tőle, mikor az utánfutóról elkezdtek kb 1m hosszúságú vascsövek szikrázva lehullani elém. Kettő pont a belső sáv felé pattogott felém.

Én elég intenzívet fékeztem és manőverezéssel meg tudtam közölni az elsőt. Pont a két kerék között ment át. Szerencsére mögöttem csak távol jöttek, így nem kellett attól tartani, hogy rám futnak.

Na jó, gondoltam, ezt megúsztuk. Váltó vissza 4-esbe, és gyorsítottam volna. Ekkor száguldott felém a második cső. Megint ugyan ez a manőver, de ekkor valami puffant. Attól féltem, hogy valahova a karosszériának csapódott a cső. Tükörből nézve nem láttam sérülést. Az autó is ment, nem rázott. A guminyomást is ellenőriztem, minden rendben. Ekkor gyorsan lehagytam ezt az autót, nehogy megint potyogjon róla valami. A sofőr szerintem semmit sem vett észre az egészből. Én meg mással voltam elfoglalva, mint hogy elkezdjek neki, villogni, dudálni.

Aztán az első pihenőnél megálltam körbenézni az autót. A kaszni is megúszta.

Vagy az volt, hogy az alvázon talált el valamit. Vagy szerencsés esetben az adott ilyen hangot, ahogy a bal hátsó kerékkel rámentem. Nem fémes csattanó hang volt, hanem inkább halkabb puffanás.

2012. dec. 23. 19:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Előzés után miért nem jeleztél ennek az ökörnek??
2012. dec. 23. 19:43
 2/10 A kérdező kommentje:

Tudom, kellett volna valahogy. Bár utólag ha már előtte vagyok hogy csináltam volna pontosan?

De leginkább ott akkor a saját és az autóm épségével voltam elfoglalva, na meg azzal, hogy minél előbb a lehető legtávolabb legyek tőle.

Meg persze még egy percig az is átfutott rajtam hogy 130-nál ilyen kormánymozdulatokat végezve nem sok kellett volna hozzá, hogy a szalagkorlátra kenődjek.

2012. dec. 23. 19:49
 3/10 A kérdező kommentje:
Igazság szerint azért is tettem fel részben ezt a kérdést, hogy tudjam, hogy ha legközelebb ilyen helyzetbe kerülök, mit csináljak.
2012. dec. 23. 19:49
 4/10 crx-es ***** válasza:
menj mellé dudálj majd ha rád néz mutogas neki áljon félre magyarázd el neki . álj rá egy aknára és nézd meg az alját
2012. dec. 23. 19:54
 5/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha én kerülnék ilyen helyzetbe minimum bejelentettem volna...
2012. dec. 23. 20:23
 6/10 anonim ***** válasza:
Annyira okos vagy h nem szóltál neki. Nekem olyan esetem volt, hogy előttem a belső sávban épp egy kamiont előző utánfutós autónak az utánfutója defektes lett és összevissza dülöngélt jobbra balra. Elég nagy volt, nagy súllysal, az autót is húzta, ott fékezgetett a sofőt meg próbálta irányban tartani. Én dudáltam neki, jelezve h ez baromi veszélyes, ugyanis azt is láttam h azért nyomná neki tovább. Aztán vette a lapot, félrehúzódott és megállt, gondolom kereket cserélni mert volt neki. Külföldi volt.
2012. dec. 23. 20:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Mit csinálnék? Mellé érve dudálnék, integetnék neki, meg mutogatnék hátra abból úgyis rájön, hogy a futóval van baj, utána megnézném a kocsimat is nyilván, de azért előrébbvaló talán hogy ne haljanak meg mögöttem esetleg...
2012. dec. 23. 21:23
 8/10 anonim ***** válasza:
hülyegyerek, az nem jutott eszedbe hogy szólj a sündőröknek, hogy ugorhatnak aktivizálni magukat, mert egy forgalmi veszélyhelyzet áll fent, és amúgy is szabálysértés nem megfelelően rögzített rakománnyal közlekedni?
2012. dec. 23. 21:30
 9/10 anonim ***** válasza:
29%

előtted potyog a vasanyag, te meg gyorsítasz...

GRATULA!

2012. dec. 23. 21:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha rámentél volna azt észreveszed. Valószínűleg az alvázon vagy a karteron/kipun koppant egyet, ha aláfekszel meglesz a nyoma is.

Egyébként ilyenkor vészvillogó be, kimanőverezed a csöveket (vagy mást),célszerű kihasználni a leállósávot ha üres a pálya.

Aztán atomgyorsan megelőzöd a gépet, leengeded az ablakot, vészvillogó vissza, és szépen kiteszed a kezed, aztán elkezded fel-le mozgatni hogy ugyan álljon már le, mert elhagyta a dolgait. Egyetemes jelzés, mindenki ismeri.

2012. dec. 23. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!