Anyukák, akiknek a babája sok mindent nem csinál még, mint más hasonló korú babák! Ti nem érzitek néha azt, hogy valamit nem csináltok jól?
Mielőtt valaki ezt írná: tudom, hogy minden baba máshogy fejlődik. És nem is az most a kérdés, hogy az én babám mikor fog ülni, mászni, járni stb...
Én azon szoktam néha elmorfondírozni, hogy valamit én nem csinálok jól, vagy nem foglalkozok eleget a fiammal. Lassan 8 hónapos, és most is volt egy kérdés itt, hogy mit csinál egyedül 8 hónapos babád? Eddig 4 válasz érkezett, és minden baba ül, mászik, egyedül iszik az itatóból, fel is állnak és van amelyik már lépeget is. Nem is válaszoltam a kérdésre, mert nem is tudnék mit írni, az én babám egyedül nem csinál még semmit, csak forog hátról hasra, meg vissza. Barátnőm kislánya ugyanazon a napon született mint a fiam, és a kislány is ül, mászik, magától feláll.
Magyarán nem hallottam még másik 8 hónapos babáról, amelyik nem mászik, nem ül minimum. És ilyenkor az az érzésem támad, hogy én biztos nem foglalkozok eleget a kisfiammal. :(
Szóval Ti nem szoktatok hasonlót érezni, mikor ilyen ügyes gyerkőcökről olvastok/hallotok?
Nem,az en lanyom nem fogott mint a tobbi baba.Nem igazan erdekelt,6,5 honaposan elkezdte,azota ul es all,lepeget.8honapos.
Rengeteget foglalkozom vele,megis van amit nem csinal mint mas babak,nem nagyon gagyog,nem tapsol,nem integet,na es?majd fogja,ha jonak latja.
Nezd meg a gyereked es fogadd el hogy o ilyen,azt szeresd benne amit epp csinal.
Szia!
Az én babám mozgásában elmaradt a többi babától. Dévényes gyógytornásznak nem ártana megmutatnod. Mi 8 hónapos kora óta járunk.
Szia!
2 hónappal ezelőtt még én is fel akartam tenni ezt a kérdést! :))
Nyugi, semmiről sem maradt még le!
Kisfiam 2 hete állt fel először, mászni is csak nemrég kezdett.
8 hónaposan még ő sem csinált semmit, csak forgott, majd kb. 2 hét alatt egyedül felült és elkezdett kúszni. Majd jött 1,5-2 hó "gyakorlás" és csak 2 hete mászik és kapaszkodva feláll. Most 10,5 hónapos.
Más babák ennyi idősen már egyedül járnak, lépcsőznek stb (a 4 éves nagyfiam is ilyen volt).
Mondjuk én tényleg nem foglalkoztam vele annyit, a nagy itthon volt egész nyáron, így egyszerűen nem jutott rá annyi időm, meg nagyon sokat a babakocsiban volt, amikor kint voltunk, de szerintem nem is ezen múlik. Sőt, én úgy vettem észre, hogy amikor egyedül játszik, akkor sokkal jobban koncentrál. Pl. elgurul a labda és utánamegy, így tanult meg kúszni. Míg ha ott vagyok mellette, akkor inkább velem foglalkozik :)
Az enyém 7és fél hónapos és eddig "csak" forog a hasára, néha! vissza, rugózik négykézláb, de még nem teljesen húzta föl a lábait, forog a tengelye körül hason eszméletlen tempóban, hátrafelé néha sikerül már elindulnia. Az orvos szerint teljesen jól fejlődik, csak nagyon nagy babának született még most is elég nagy a korához képest és nekik nehezebb mozogni. A te babád mekkora?
Különben hogy a kérdésre válaszoljak , igen, én is érzem néha úgy, hogy biztos nem foglalkozom vele eleget, vagy nem elég változatosan. Pedig tényleg sokat foglalkozom vele. Remélem egy-két hónap múlva már máshogy látjuk ezt a kérdést :)
A fiam tegnap toltotte a 8. honapot.
Ezeket tudja:forog mindket iranyba,kezevel megfog targyakat, az ujjacskajaval is piszkalodik, felemeli magat fekvotamaszba, maszni meg csa a kazei segitsegevel tud, talan rajon arra is hamar, hogy a labaival mit kezdejen.
NEM ul egyedul, ha felultetem persze rovid ideig megtartja magat, felallasnak meg csak a hirmondojat sem lattam es a vedono meg a doki pont most hetfon azt mondta, hogy TELJESEN jol fejlodik a fiam. Nem kell 8 honaposan allni, ulni.
Szoval ne aggodj, szerintem nincs semmi baj. Beszelj a vedonoddel. Minden gyerek mas utemben tanulja meg a dolgokat, de hidd el ez nem jelent semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!