Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megérné Lada Samarát venni...

Megérné Lada Samarát venni munkábajárós kocsinak?

Figyelt kérdés
Kell egy munkábajárós kocsi,ami megbízható és olcsó fentartani.Láttam a hahu-n majdnem új Samarákat első tulajosokat 200 ezrekért. Megéri Samarát venni?
2012. dec. 23. 11:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyedül a fogyasztása szól ellene, de munkásautónak tökéletes.
2012. dec. 23. 11:20
 2/9 anonim ***** válasza:
A majdnem új és a megbízható egy kicsit problémás, cserébe olcsó és megtanulsz autót szerelni. A fogyasztása sem a legjobb, de ha ennyi a keret rá, akkor lehet próbálkozni, csak jól meg kell nézni mit veszel.
2012. dec. 23. 11:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Annyiért igen. Ütni vágni jó! Ha azt nézed annyiért munkába járni csak használt olasz motorokat lehet kapni.

Az okosok szerint kevesebbet eszik mint a "hagyományos" lada.

2012. dec. 23. 11:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Azért ezt a "majdnem új" kitételt kezeld kis gyanakvással. Amit 200 ezerért árulnak, az általában nem hibamentes, "csak tankolni kell bele, azt' jó is" állapotú csacsi. Viszont munkába járni attól még jó. Kellően magas építésű, nem kell félni a földutaktól, a kárpitokat és egyebeket nem viseli meg a munkásruha, a csomagtartóban sem okoz nagy kárt a belehajított almásláda, vonóhorgot is lehet hozzá kapni... Megvan minden, ami egy munkásautóhoz kell. A teljesítmény mondjuk nem tépi le a fejedet és néha vannak kisebb-nagyobb nyűgjei is az autónak, de olcsón, egyszerűen javítható. Arra figyelj, hogy a karosszéria állapota sokkal fontosabb, mint a motoré, mert a hajtáslánc egy közepesen felszerelt garázsban is egyszerűen javítható némi szaktudás mellett, a rohadó karosszériával viszont nincs mit kezdeni, nem éri meg a lakatolás egy melósautó esetén.
2012. dec. 23. 12:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Samarákba nem a 2101..2107 motorokat szerelték be! Akkoriban egy teljesen új tervezésű motort kapott. Porsche tervezőmérnökeinek csak annyi köze van a Samarához, hogy az oroszok elküldték a terveket (vezérlés, mellső kerék meghajtás, váltó, karosszéria) a németeknek, a németek változtattak az oroszok tervezésén, visszaküldték nekik és megkezdődhetett az első prototípus gyártása, később több százmillió példányban a sorozatgyártás. Samarák alkatrészeinél már nincsenek túlméretezések, mint a klasszik esetében. A karburátor is teljesen más, például motorféküzemben egy csepp benzint nem kap a motor. Fogyasztás: 6.5l/100km, 90km/h mellett, városban:8.5l/100km. Az injektorosok még ennél is kevesebbet fogyasztanak. Alkatrészek fillérekbe kerülnek hozzá, fő ellensége a rozsda.
2012. dec. 23. 12:04
 6/9 anonim ***** válasza:

Inkább akkor Skoda Felicia (esetleg favorit). A Samaráktól mindenki szabadulni akar, ahogy én nézem, ha még van egyáltalán. Nem vagyok Lada szakértő, az egy külön kaszt, de szerintem ők sincsenek annyira oda értük.

Pont a megbízhatóság és a fenntartási költségekkel kapcsolatosan lennének aggályaim.

2012. dec. 23. 18:03
 7/9 anonim ***** válasza:
A KGST megmaradt modelljei között az egyik legpraktikusabb gép a samara, és a fogyasztása garantáltan jobb mint egy ugyanakkora motoros Golf II-nek, ez tapasztalat. ellenben zörög belül ennyi idősen, meg az eletronika egy rakat szar, dehát ha értesz hozzá az nem gond, pl a relétábla a vízelvezetőben van, és széteszi a pára, az izzófoglalatok katasztrófa, úgy ahogy a komplett műszerfal-villamosság is, a hajtáslánc viszont teljesen korrekt.
2012. dec. 23. 21:45
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. dec. 25. 12:28
 9/9 s0m0s válasza:
200e-ért már gázüzeműt is kaphatsz ami jóval olcsóbban kijön, csak jól meg kell nézni, legfőképp hogy benzinen is megy-e vagy szétbarmolták. Csak mert én így jártam. AAA csak rossz a benzinpumpa mondták.. aha, meg minden a tanktól az injektorig.. Most meg megy a szívás az indítással hidegben..
2013. jan. 8. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!